CHERITERA KAMI...: May 2013

May 31, 2013

Makan malam di Senibong


Last week cuti panjang, N bawak mak dan anak2 buah ke Jb jumpa kekasih hati saya sambil2 tu nak berjalan2 la kononnye di Jb.

Malam pertama sampai Jb, ktorg pergi dinner di Senibong. Lame betul tak pergi sini since time UTM dulu. Itu pun sekali je, member bawak. Jalan pun tak ingat. Yang ingat makan atas laut je.

Memang jauh beza la dulu ngan sekarang, kawasan parking lagi senang dan tak berhimpit. Kedai pun banyaaakkk sangat pilihan. Tinggal nak pilih mana yg berkenan je. Yang penting tak nak spoilkan mood yang tengah lapar.

Kami pilih Restoran Anjung Seafood.


Sampai sebelum Maghrib, orang dah mula ramai dah. Parking pun hampir penuh. Parking kene bayar RM3(tibe2 macam lupa pulak exact harga berapa;p).

Nasib baik dapat seat atas laut ni, baru layan.Yea dak??Memang N suggest datang la awal utk dapatkan seat yg menarik dengn view yg tenang gitu. Kalau tak pun, boleh buat reservation dulu.

Kapal2 berlabuh & sangkar ikan

Tuan tanah yg semakin bulat;p

Nak duduk makan bersila pun boleh terus bersandar kekenyangan nnti.;p

Jom pilih ape mau makan. Ruang untuk pilih bahan2 basah dan ruang masak ni dekat belah darat. Jadinye tak sesak la bahagian kedai tu. Boleh makan dengan tenang. Rambang mata nak pilih tapi memang besar2 la seafoodnye. Harus pilih dengan bijak kang ade terkejut nak membayar.Kui3




Butter prawn yang rangup..Sedap!

Sotong tepung makan berebut2

Tomyam campur cair skit tapi still Sedap!

Ikan pari & kerang sambal bercili. Kerangnye ta amik lak gamba. Tang sambal ni kurenggg ckit. tapi bila makan ramai2 ni, selera saje semua.

Bagi kami rasa makanan kt sini xdela out terus. Ada yang sedap, ada yg kurang tapi tak mengecewakan. Next time datang, boleh try kedai lain pulak;)

Total makanan, nasi & air untuk 6orang RM 138. Murah ke mahal?;)

Lokasi nak ke sini , landmark AEON Permas Jaya. Di sebalik kawasan perumahan tu ada la kedai2 ni. ;)

May 20, 2013

Mini Pavlova


Dah berkurun musim pavlova ni, N baru terekedek2 dapat rasa. Thanks to officemate yg rajin bawak hasil tangan adik iparnye. Memang teringin nak merasa bile tgk org dok share2 pasal pavlova pastue cakap xsusah mana pn nak buat tapinye takut nak makan sebab orang cakap manis. Hehehehe.Cakap macam tua sangat dah bile tkt makan manis.Of course la kene jaga kesihatan dari sekarang meh;p

Mini Pavlova

Sedap!Tak manis, ade rasa coffee ckit.Just nice.Rasanye depends la pada sapa yg membuat pada ingredients dan resipi yg digunakan. But for N, this pavlova taste GOOD!!

Again thanks pada yg bawak..Alhamdulillahhhhh..rezeki!

May 15, 2013

Sayang saya


Love u Emak Much3..

May 13, 2013

Selamat Pengantin Baru Siti & Wan



Sehari sebelum hari mengundi yg lepas, sepupu N telah selamat bergelar isteri. Alhamdulillah, muda lagi pengantin kite, baru 20tahun. Seronok bile kenduri ni sebab macam telatah ada, enjoice sangat!Walaupun penat, dengan panas terik dan sekejap hujan sebaik hujannye sekejap je. Dapat la pengantin berarak.

Hari nikah dan sanding di baut pada hari yang sama. Ok la. Sekali harung, rasenye banyak trend camtu skrg kan. Sekali penat gitu.Huhuh.





Ni la kejenye, pengantin xde kita conquer pelamin. Tapi gambar ngn pengantin boleh lupe nak amik same2, boleh?Haishhhh...Cik b pulak xde masa kenduri ni, semangat blk ngundi kt perak gitu. N jadi bujang la hari tersebut;)


Bunga telur cucuk batang pisang & tol memang xkan miss la dlm kenduri kawin ktorg. Time N dl pun ade jugak. Saja suke2 sebenarnye ni, nak teruskan tradisi;)


May 7, 2013

Nak tunjuk jari jugak


Rasa kalau buat kuiz mesti orang tau dah jawapannye, "Bilekah hari tunjuk jari??". Hehehhe.
Pengalaman pertama, mau xneves tanggungjawab besar ape walaupun kte mewakili 1 undi tapi yg kita nak pilih tu ialah siapa bakal pemimpin kite, yea dak??Ok..ckp samapi situ mukadimah tak mahu meleret2 sentuh bab politik ni. Skrg ni mana boleh cakap ckit ramai benau yang melenting, kalau camni ramai la ade hypertension nnti.Not good2!!

Sbaik la tempat mengundi N dekat je sekolah belakang rumah, jalan kaki pun boleh aje. Thanks to fb & kawan2 yang update setiap masa lokasi2 tempat mengundi. So, taktik pergi mengundi di pagi hari ialah tidak sesuai sebabnye memasing 1 2 jam baru sampai turn. Baik dok rumah layan tv dl. Kebetulan pulak tempat mengundi kami 4 beradik same.Ok, pakat la semua kumpul dkt rumah mak pastu pergi saing. Kul 4 petang ok baru gerak jalan lenggang lenggok dengan cuaca redup. Sampai2 terus buat semakan terus pergi saluran terus buat undi. Siap!!5minit je.*macam nada riak ke??*Hahhaha.Takde la.Kesian baca kisah kawan2 yg beratur panjang dengan anak2(ada tempat bg priority ade x), yg solo molo menunggu turn 2 3 jam dengan panasnye.

Apepun Alhamdulillah..tanggungjawab dah terlaksana. Keputusan pun dah keluar. Sapa yang menang, di harap dapat mentadbir negara dan rakyat jelata ni sebaiknye.Mana yang dah berjanji silalah tunaikan.*PEACE*


Lengang

Jari jemari kami

Dapat DIY tasbih yang cantik



Thanks a lot to Saila sebab bagi tasbih yang cantik, kaler fav turqoise super cantik plus dibuat sendiri lagi la super gorgeous di citu.Haaaa..bp byk cantik kan..tapi mmg cantik.Kreatif btl saila ni.



Boleh jenguk2 di blog Puteri Gaban untuk tgk sendiri hasil2 seni Puan Saila ni. Skrg ada buat jualan shawl lagi.

Thanks again Mrs.Gaban!!:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah