CHERITERA KAMI...: April 2013

Apr 30, 2013

Promotion...Mari beli tudung bawal cantik


Kain yang sedap dipakai, senang di bentuk, manik yang kemas dan cantik dijahit. Dapatkan harga promo skrg!:)

Warna Hitam, RM 34 ( include postage)

Warna Coklat Ceria...RM34 include postage

Warna sweet pink, RM34 include postage

 Warna Maroon , RM34 include postage

Warna Striking Blue , RM34 include postage

Warna Navy Blue , RM34 include postage

Warna kelabu , RM34 include postage

Hitam , RM34 include postage

Sweet purple , RM34 include postage

Untuk sebarang pertanyaan dan order boleh whatsapp N di 0166267246 or Like kami di 

Apr 24, 2013

Chinta Hair Saloon & Beauty


Last week tbe2 rasa nak potong rambut tu meluap2, tensen tgk rambut dah panjang + masalah keguguran yg serius. Puas la menggoogle salon muslimah yang berdekatan keramat ni.


Post kt fb, ade la jugak yg share info



Sri Rampai...ada 1 kedai 1st floor, dah naik dah tp gelap je, dr luar tulis open.Bila call no yg tertera, xde dalam perkhdmatan pulak. 1 kedai wedding planner ade siap spa bagai, N call tak berangkat pulak. Ada tu kedai dah tutup operasi tp signboard tak cabut. Tertipu i tau, sebaik xpanjat tangga naik lagi.Huhuh.So, nan hado la sri rampainye.

Yang Nik Saloon tu, N tak try lagi. Boleh cuba next visit.

Strawberry wangsa walk..kedai cina ni, tp sebab time tu malas nak masuk mall, malas nak parking jauh2 kan. So, cancel dl wangsa walk ni.

Last2 pusing punye pusing, stop la dekat Chinta Saloon ni.Hari2 dok lalu, tapi tak pernah try kan.Parking pun senang, sebab saloon ni ade reserved parking utk customer, so boleh jek parking kat situ:)

1 deret dekat Bank OCBC Wangsa Maju,menghadap Carefour Wangsa Maju. Sbaik masa pergi xde orang.Actually ruang utk private/muslimah tu dipisahkan oleh tirai je. Just nnti die tarik jek la tirai tu bagi terlindung dari luar. Cuma yang xbape ok, still ruang tu kene lalu public space utk cuci rambut bagai..So, kene ttp2 jugak la:)

Section utk private sebelah kiri gambar, view jalan, parking & carefour.

Ruang menunggu..ade jugak meja, sofa, tv di bahagian lain.

Tak dapat nak melawat fasha tgh berpantang, I dtg saloon u jek la yea.

Dari segi servis, ok puas hati. harga pun bagi N standrd la kedai camtu kan, berpatutan. Yang bagusnye diorg xde promote pakej ke ape. Masa ritu N potong, cuci dgn buat treatment ckit ada la massage2. Sedap woo. Just staff die cakap, klu rasa ok next month boleh dtg lagi:)

Next month xla kot nak dtg lagi, tunggu la next2 monthnye pulak.So, to those yang tgh mencari2 saloon tu boleh try dkt Chinta Saloon ni yea:)

Apr 23, 2013

Duit Cinta


Happiness comes not because we do great things but because we do small things with great love. Be filled with love & smile every moment.

Sweet kan ayat die?Hehhehe.Slalo org pgl surat cinta ni N terjmpa DUIT cinta pulak. Sapa pernah terjmpa duit yg ade note2 camni??Before2 this N pernah dpat jugak duit yg ade conteng2 tapi yang ngarut2, ni first time dapat duit ade sweet quote ni.heheh.

Assumption : Maybe mereka dah break-up, yg lelaki tu dah guna duit ni kot atau pun memang mereka saja nak pass around this money to spread their love.Wowwww...hahahah..banyak la ko pny assumption N;p

Apr 22, 2013

Simple tapi sedap wooo;)


Nak share menu/makanan yg paling simple giler time2 tgh lapar memalam tu kan...Tetbe tgh golek2 ke tgh layan cte best ke or tbe2 xnk mkn nasi, nak makan light2 je memalam tu..Knpommm memang ini la yg N akan buat itupun klu ade la bahan2nye.Klu xde bahan, jenuh jugak nak amik mood RAJIN nak stat enjin kete nak p beli..kikiki

Ann's Burger...Senang dan semestinye Sedap..Kes xde roti burger, guna roti potong pun jadi.Letak timun and tomato...Nyum3!!

Burger bawang...Roti burger ade, tapi timun n tomato xde..xpeeee, potong bwang byk, buh je dlm tu..sedapppp wooo!!Daging burger tu balutkan dgn telur..Letak sos bebanyak.Mavelesssss!!!

Ni burger mini tower nmnye..Kasi gempak skit, ltk sosej.Xmau telur, asyk telur je mane xbulat..Hahah.Bawang, carrot, mayonis..Perghhhh!!


Resipi?Xyah la kot kan.Senang sangat nak bagi, segan lak i.Hheheh.Sebulan skali pny menu ni ok pe..;)

Hadiah dah sampai...


Yeaaayyy!!Dah terima hadiah utk contest 1st GA by NANA. Thanks pengantin baru utk hadiah ini, thanks again pilih kami as a winner.Yeayyy!Alhamdulillah...Memang ada teringin nak try beli VS ni, saja la kan tapi rezeki dapat hadiah pulak.Sedap flavor yg Nana pilih.


Apr 19, 2013

Tudung Tribal & Chiffon...Cantik!!


                                Awning Thai Silk, Material Lycra...Labuh 16inci..Warna Coklat
RM50 + 1 cute brooch ( exclude postage)

Awning Thai Silk, Material Lycra...Labuh 16-17inci...Warna Hijau
RM50 + 1 cute brooch (exclude postage)

Awning Thai Silk, Material Lycra + Chiffon...Labuh 16-17inci..Warna brown+Turqoise Pelangi
RM60 + 1 cute brooch (exclude postage)

Awning Thai Silk, Material Lycra + Chiffon..Labuh 16-17 inci..Warna Sweet Purple
RM60 + 1 cute brooch ( exclude postage)

Awning cotton, Material Cotton..Labuh 18-19inci..Warna Biru
RM45 + 1cute brooch (exclude postage)

Cepat!!Sementara stok masih ada..Interested?Whatsapp N di 0166267246

Apr 17, 2013

Tudung Bawal Manik..Cantik!!



Dark Purple

Manik-manik yang kemas jahitannya

Corak manik di atas kepala dan di belakang..ada juraian manik di setiap bucu tudung
RM 28 exclude postage..SOLD!

Sweet Pink

RM28 exclude postage


Hitam Menawan;)

RM28 exclude postage..SOLD!

Berminat untuk memiliki tudung2 ini?Whatsapp N di 0166267246

Apr 15, 2013

Burger Bakar Abang Burn


Phewwww....musim burger bakar ni xsurut2 eh..Makin banyak yang bukak business burger bakar ni. Terbaru Burger Bakar Abang Burn. Ni anak buah N la punya dok sibuk share kt fb, mtk makciknye belanja la..Sbaik makciknye baik hati kan.Kikiki.

Cawangan yg terdekat ialah dekat Dagang Avenue, Ampang. Berdekatan dengan Galaxy Ampang.
Seawal 5.00 petang N dah sampai kat situ. Sebab xnak beratur panjang. Before pergi tu N dah bace few review form others blogger cakap kedai ni bukak jam 5ptg dan servis die mmg cepat...5minute je tunggu dah siap.Sistematik la maksudnye kan. Nak tau btl ke tak, kene la experience sndr, yea dak??

N pelanggan yg ke 3 tak silap..Masa sampai tu diorg tgh baca doa, tgh siap2 kan kdai tgh warm up la kirenye. Tapi mmg betul la, kejap je dh siap burgernye 5minit lbh kurang mybe sbb N awal kan. Tapi ade je tempat lain kenkadang tu beli burger biasa je pun lebih dari 5minit kot menunggunye.Btl x?Bagi N servis mereka adalah bagus. Staff ramai, tempat bersih.BAGUS!!

Ape yg N beli?

Beef Supremo Abang Burn Burger

Ada Onion Ring & Mushroom dalam tu.

Beef Burger Leleh..1 yg xpuasnye sebab masa N order burger leleh ni staff die cakap kuahnye dh nak abis... Tu yg jadi xberapa nak leleh di citu..Kalau tengok gambar yg betol2 punye memang melelehla..;)

Harga??

RM36.00 utk 4 burger

Ada 1 lagi N order Beef Ori Burn tapi tak dan nak amik gambar.Hehehe. Seriously dari komen kami , rasa daging ni memang sedap, juicy, memang klu nak suh repeat beli lagi pun N On je.Recomended utk sapa2 yg belum try.

Info lanjut, klik Burger Bakar Abang Burn

Apr 10, 2013

Hari Kurang Kata-kata



Makin banyak menimba ilmu, makin banyak kita rasa kurangnye pengetahuan kita.


Apr 3, 2013

Rooms at Pre-Opening Rate!!



Sangat2 berbaloi ok harga tu. Cepat2 grab!!Ni bukan sponsored advert tau . N promote dari pengalaman diri sendiri yg pernah stay dulu kt sini. 

Klik Hatten Hotel Melaka untuk kisah percutian kami di sini. Untuk info lanjut Facebook Hatten Hotel.

Selamat bercuti kawan2;)

Apr 1, 2013

Hi April!



Kejap je dah Mac dah tinggalkan kte dengan penuh cerita. Moga April memberi banyak kemanisan tuk semua. 

~Love~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah