CHERITERA KAMI...: Sabah : Makan Malam di Dataran Todak Kota Kinabalu

Dec 11, 2013

Sabah : Makan Malam di Dataran Todak Kota Kinabalu


Malam pertama di Kota Kinabalu dah set date dengan kawan sekolah dulu. Last skali jumpa masa kami kawin which is 3 tahun lepas. Lama la tu kan??Masa kenduri tu pun bukan sempat borak-borak sangat. Dia dah stay kt KK dkt setahun lebih. Katenye memang dah selalu jadi penyambut kawan-kawan yang datang ke KK.Heheh.

N follow je la mana dia nak bawak kami. Dia mesti lagi arif kan. Malam tu hujan renyai2 dan kami berhenti di sini.Dataran todak (tak tau apae nama lain / nama komersil kalau ada),panggil Dataran Todak sebab ada gambar ikan todak dengan roundabout situ. Kawasan ini berdekatan dengan Hyatt Hotel.

Sampai-sampai je rambang mata tengok.


Gerai Santai Haji Manja jadi pilihan sebab kawan N cakap memang sedap dan semua kawan-kawan yg datang KK dia rekemenkan gerai ni.

Besar-besar ikannye. Segala macam seafood ada.Tinggal nak kawal nafsu memilih je;p

Dah siap pilih, kita sembang-sembang dulu. Eliza dak tecit tomel tu baru ni la jumpa, dah nak setahun dah umurnye. Dah nak jadi kakak pun tak lama lagi. Muka macam nak ngn aunty tapi macam taknak.Geram!!

Dalam taknak taknak, bila ambil gambar dia , tengok lak tu. tapi buat muka ketat.Hahahha.Gigit kang anak orang ni;p

Makanan dah sampai!!Penuh meja makan bertiga je pun. Dalam tak abis, tapi licinnn..Sedap!!Lupa la nama sayur hijau tu yang kita makan rasa letup2 tu.Ada yang ingat tak nama panggilan die??Total dinner kami RM191.Udang tu yang buat mahal tapi xpe sekali sekala janji puas hati.

Malam kedua pun kami datang sini jugak tapi berdua je la.Masih dalam hujan renyai2.Kali ni cuba kedai lain pulak.

Sori.Kualiti gambar kureng.Ni kedai paling hujung..Anjung Qaseh Adinda. Masa ni kami pusing 1 kawasan tu nak pilih mana gerai yang menarik.Macam-macam marketing diorang ni. Ada yang siap cakap, makan dulu kalau tak sedap tak yah bayar.Hehehhe..

Tomyam & cili belacan die memang kaw..Sedap!Total RM64(mahal ke tak?)

Kami tak gi makan kat pasar filipin tu. Next time boleh la datang lagi kita  ke sane pulak.Memang heaven betul seafood diorang kan

4 comments:

~~AzaLea~~ said...

Sy bengang makan kat sabah ni.. mahal! tapi En. Asben kata time dia pergi dgn kengkwn dia murah.. means, saya kena cekik kaw2 lah kan?

Anyway, sedapnya nampak sotong grg tepung tu... :)

Ann@zanyra said...

Azalea : oo.yeke..tmpt mkn yg same ke Aza??

mmg sdp!:)

Eny said...

kali kedua pergi Sabah baru tau kat Dataran Todak tu lagi sodap-sodap makanan dia dari pasar filipin (yang agak mahal)

tq to Aling yang bawak g makan sana. sodap!

azman sabah said...

Azalea...nk kene survey tmpt mkn yg murah & sedap lu..mgkn azalea kene rajin tnyer ngn kengkawan lu..saya sndiri pn penah jumper kdai mkn yg mahal tp x sdap..tp kdai makan yg serv sedap & murah kat kk @ sabah mmg ader..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah