CHERITERA KAMI...: Sabah : Horizon Hotel Kota Kinabalu

Dec 4, 2013

Sabah : Horizon Hotel Kota Kinabalu


Previous entry kte dah tengok bilik yg cozy & comfortable sangat tu. Entry kali ni n nak bawak korang tinjau2 dalam hotel ni.

Booking kami include breakfast.At first, N ingatkan restaurant untuk breakfast ni dekat lain rupenye dekat lain.Sebaik masa tu cik B macam dah terkedepan sikit so N follow la dia, kalau tak memang confirm salah masuk restaurant.

Deco Cafe & Grill. Serious memang tak perasan pun ini ialah cafe.  This cafe located at GF berdepan dengan entrance.On the other side ada 1 lagi restaurant yg N salah tengok tu.Heheh..

Lobby area.Simple tak besar mana. Belah kanan lobby ni la entrance ke Deco Cafe & Grill tu.

Sangat nampak exclusive cafe ni.Pilihan makanan tak sebanyak di Nexus haritu but still ok. Rasa pun not bad. Kalau perasan belah kanan gambar ni ade pintu exit untuk ke KK town. Kalau yg nak walking distance saja ada jambatan kat tepi tu tembus terus ke pasar basah dan pasar kraftangan.

Kot tak dapat bayang ape yg N merepek sensorang tu, ni ha N tepek lagi sekali gambar dari entry sebelum ni. Nampak tak jejantas yang panjang tu kan. Ha..tula yg korangboleh excess dari after exit pintu cafe tu.Masalahnye...rajin ke tak je..Kami??Tak guna pun;p

Buffet Breakfast

Nasi Lemak, Nasi goreng, salad, cereal, muffin(sedap!),menu yang biase la selalu ada kan.2 hari kami breakfast ada la bertukar menunye.

Makan..makan..siap bungkus sikit muffin, tart & croissant sebab nak g Island Hoping lepas ni.terliur la tengok foods ni;p

Ini ialah landmark Horizon hotel. Berdepannye ada tugu Peringatan Malaysia.Jangan ditanya tugu sempena ape.Kami tak berkesempatan pun pergi kat situ macam ada fountain, tmpt2 duduk gitu.Kalau petang2 agak sibuk sikit depan ni.nampak tak ada roundbout comel tepi tu.Oh..KK sangat banyak roundbout, Jadi, jangan risau kalau sesat yea.Pusing la bape kali nak pusing..Ngeee...

At level 6 - Swimming pool.berangin woo sini..Kalau ramai orang agak padat la.Tapi kami pergi ni pagi, xde orang lagi. Ni kire pandangan belakang hotel, view yg sama dari bilik kami di tingkat 11. Nampak poslaju dan bank negara di sanun.Dekat betul..

Kt belakang N tu ade swimming pool untuk kanak-kanak.Comel je.Dari sini nampak la Hyaat Hotel tu sane tuuu.Syok plak kt sini..Angin best!

Keluar dari pool tu nampak sign SURAU.Terus cik b ajak tengok surau diorg camne rupe.Kot hotel cantik, suraunye hampeh ke kan.

Masih di 6th Floor hujung sekali

Surau lelaki.Ok, kemas bersih.Untuk satff diorang nak solat.Kita2 yang stay pn boleh solat sini kan.Markah tambahan.


:)



Nak buat carpet kt umah camtula.Sedap je pijak.Kui3

1127 bilik hujung sekali.Malam siang nampak sibuk je KK ni.

Recommended Horizon Hotel ni pada yang mencari hotel yang comfy, cozy dan ala2 honeymoon gitu kan.:)

Cik B, klu umah kte xmuat bathtub , buat tub comel gitu pun jadila..ek??ekk??


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah