CHERITERA KAMI...: Sabah : Deluxe Room Horizon Hotel Kota Kinabalu

Dec 3, 2013

Sabah : Deluxe Room Horizon Hotel Kota Kinabalu

Hari ketiga kami check in pula di Horizon Hotel Kota Kinabalu selama 3D 2N. Hotel ni pun cik B yang uruskan. Actually awal2 ktorg dh google nk shortlistedkan hotel mana yg memenuhi piawaian kami. Pastue cik B cakap, xpela biar die yang settlekan. Ni pun dh asal2 N xtau hotel ape yg cik b pilih. Few weeks before pergi baru la tau.

Cik B wat reservation thru agoda.com untuk bilik Deluxe Room dengan promosi tempahan awal jimat 14%. 
Ada kisah jugak di awal2nye. Kami sampai around 2pm camtu memang masa check in pun. tapi kene tunggu kejap katenye sebab tak kemas lagi. Ok la..Ramai jugak orang stay kt sini especially cina.Sebelum terlupa parking dia macam kat mall . Level atas. Sebelum nak keluar parking make sure pergi mtk cop dulu kt reception so nnti xperlu la bayar. Kalau tak RM5 kot tak silap.

Berbalik pada cerita cek in dah dapat kunci bilik, excited dah tentu.Sekali masuk je terus muke memasing berubah. Rasanye yg kami dapat bilik Superior twin bed seaview. Seaview tu ok dah. Twin bed tu yg xok utk ddk 2mlm memang xla kan. Pastue agak kecik la superior room die.Cik B terus call reception. Diorang cakap memang subject tu availability. Meaning klu kte dh book kt web deluxe xsemestinye dapat deluxe room. Pastue cik b tny esok xde yg kosong ke, tu pun die cakap tak janji.Dia cakap klu nak tukar haritu jugak ada bilik lain tapi kene tambah ckit.Cik b kate xpela tambah dari 2malam duduk bilik camni. Turun la balik ke reception.N memang xikut cik b uruskan.Pastue cik B kate dpt upgrade bilik tapi tak yang add on. Tak tau la ape die cakap ngn orang reception tu.Huhuh.

Naik la kami ke tingkat 11. Bilik hujung sekali.

Welcome to Euro Asia Deluxe Room..Ada wifi in room!yeayy!

Best part dapat seaview room..tu penting!;p
View dari bilik..Pekan Kota Kinabalu. 



Dalam web siap ade meja konsep ala jepun tapi xde pun. Its ok. Sebab bilik die xdela luas mane klu ade meja ni macam xde function kot. Golek2 atas katil lagi best..Ngeee...

Mini fridge, kettle, coffee, tea. Suka konsep ni.Jimat ruang dan kemas.:)

Ni yang terpaling best dengan bilik ni sebab dalam bathroom ada ala2 mini bathtub ni.Sangat comel.Walaupun takleh nak rendam secara baring gitu kan tapi konsep die I like. Jepun konsep la ek.Duduk berendam dalam tu dengan air panasnye.Nice!!

Pic taken dari web horizon hotel lagi clear view. Mini bathtub dalam shower room. 

Ada 1 part yg kelakar tu, 1st time sepanjang beberapa hotel yang kami pernah stay ada ini.

Weight Scale dalam bathroom. Motif??Lepas melantak cfood balik bilik boleh tgk berat naik ke tak.Kekek;p

Sambung next entry lagi pasal horizon hotel. Niat di hati nak buat 1 entry tapi macam panjang dah ni. To be continue:)

8 comments:

hazman aka species1980 said...

memang enjoy bila bilik hotel ada line wifi - keperluan bagi travel blogger

Falsya said...

Huwaaaa bestnyeee..nak gie jalannnn..bosan sudah..

dhiashahida said...

nmpak selesa n ohsemm la dear..blh sugest kat family yg nak g melawat bro kat kk swuh nginap kat sini je nnti..)

Ann@zanyra said...

hazman aka species1980:
kan..bukan kemaruk nak bertech tp kepeluan:)

Ann@zanyra said...

Falsya :
pasni jalan ber3 ngn tomey2 tu..lg syok cutinye kan..

Ann@zanyra said...

dhiashahida:
mmg selesa & ohsem..cozy je hotelnye:)

CIKU said...

waa..cam best je mini bathtub tu dan biliknya :)

Ann@zanyra said...

CIKU : best!!nnti g KK try la stay sini pulak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah