CHERITERA KAMI...: Sabah : Nexus Resort & Spa Karambunai

Nov 21, 2013

Sabah : Nexus Resort & Spa Karambunai


Next destination is Karambunai. Mati-mati ingat Karambunai ni satu tempat yg macam pulau ke yg tersorok dan jauh yang kene naik flight lain turun ntah mane2 camtu la lebih kurang. Jadinye, masa N main agak2 teka teki mana cik B dah book our 1 nite stay kt tempat yg exclusive katenye, Karambunai confirm2 la tak masuk N punya list. B, kali ni i tak leh hidu langsung yea.;p

Sampai di Karambunai around 230pm. Phewww...panas pulak dah turun darat ni.Tadi atas gunung elok sejuk nyaman berangin je.Dah sampai bawah ni hangatttnyeeee.Resort ni agak tersorok, kalau datang sini memang untuk relax dan rehat2 saja di resort.Konsep ala2 A'Famosa Ayer Keroh cuma dia tepi pantai. Masuk-masuk jumpa padang golf.

Cik B yang uruskan segala check in bagai.Parking kereta di kwsn yg disediakan berdekatan dengan spa.Almost penuh juga masa kami sampai tu.Cik B sempat singgah spa survey2 harga. N plak tak sabar nak masuk bilik sebab panas!Hotelnye luas so kene berjalan ckit la dari parking ke lift ke bilik.

Tadaaa...Room no. 317.Ocean Panorama Deluxe.

Suke kerusi tu.Selesa sangat rasa nak bawak balik rumah je.Heheh..Ada Tv yang channelnye banyak jugak, internet cabel.Comfy bed, pillow. 

Almari bercermin, iron & iron board ada dalam, bathrobe, pintu yang terbuka tu ialah washroom.Sebelah kanan sekali gambar ni ade dressing table complete dgn mini fridge, kettle, segala cawan teh coffee bagai.

Bathtub!boleh berendam2an.Shower air best laju.

Cukup luas dah washroom ni.


The balcony. Time ni je pun duduk sini. Tak sempat la nak bertea time pun.Ngeee..Ada ampai tu bagus jugak boleh buat sidai2 baju dah la panas, cepat la sikit bajunye kering.Almaklum la cuti lama bawak baju ckit je. Kene la recycle kan;p

View dari balcony bilik. Laut terlindung tapi ok la dpt tengok lotus pond depan tu. Serius memang xleh nak bukak mata masa ni, memang panas.Jom la kita masuk bilik balik yea.

Cuti2 kali ni actually celebrate our 3rd Anniversary. Kire stay at Karambunai ni jatuh pada hari yang berkenaan tu la. Selalu N yang arrange kan nak gitu gini. Kali ni cik B pulak die dah amik tugas tu awal buat ikut plan die. Dia tak tau kite ni debor2 dari bape bulan yang lepas.Hehhe.

Complimentary cake 

Dah macam gambar studio pun ade x?Love!Tepi tu ade sepinggan buah. Complimentary jugak rasenye tu. Tapi serius memang banyak.Pisang tu sesikat, epal bape biji, limau ape ntah lagi.

Dari mata turun ke hati

Petang tu kami rehat2 guling2 santai2 je dalam bilik. Asalnye cik B suruh N pergi spa tapi N taknak sebab better N abiskan masa berdua dengan cik B.Bila lagi nak dapatkan quality time macam ni kan.Lagi best!!;)

Malam ni ade program lain pulak menanti..tungguuu~

8 comments:

mama tisya said...

beso biliknya...mmg rmi yg ckp kalo nk honeymoon ke pilih karambunai ni

**tisya sek keramat au...dkt au3

~~AzaLea~~ said...

Ann.. Hepi Anniversary.. Semoga berbahagia selalu dgn En. B..

Mcm cantik jer Karambunai..
Macam lawa jer Karambunai..
Macam comel jer karambunai..


;)

mama leen said...

WOW.. BESTNYA.. SERONOK JALAN2 YE..

Ann@zanyra said...

mama tisya : besar, main kejar2 pn boleh..hehhe..aah mmg tmpt ni sesuai utk hnymoon relax2 je..

*oo..igtkan sek. setiawangsa

Ann@zanyra said...

Azalea: thankssss dear..hehehe

*macam kena pergi je karambunai
macam kene gi cuti2 je lagi..heheh

Ann@zanyra said...

mama leen : jalan2 mesti la best kan:)

Haryati Faizal said...

selesanya bilik dia...mang besh ye

Ann@zanyra said...

haryati faizal : lebih dari selesa, luas pun luas..best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah