CHERITERA KAMI...: Sabah : Last day di Nexus Karambunai

Nov 28, 2013

Sabah : Last day di Nexus Karambunai


Sedap betul tido katil bantal empuk, rasa malas je nak bangun kan. Camtu la gayanye setiap kali stay kt hotel. Kalau boleh nak breakfast in room je.Konon gaya VIP sangat. Time 1st honeymoon dulu merasa le jugak.hehehe..

Sebenarnye nak amik port open air tapi belum time ni xbukak lagi. Dapat pulak seat yang dekat ngn buffet mau taknye bape kali pergi topup makanan.Menggeleng je cik b tengok wife die ni kan. Rugi woo cik B u byr tu dh termasuk harga breakfast ni , kene la rasa semua kalau larat la.Hehe

Restoran yang besar, xrasa crowded tapi rasa malap. N prefer konsep yang terang dan luas.Dah kate tempat untuk orang honeymoon kan;p

Section buah2an, muffin, cake, roti, cereal.Rambang mata nak pilih.Semua sedap2 belaka:)

Selain nasi lemak, salad ni memang wajib N amik kalau ada la.

Restoran ni tepi dengan pool tapi pintu ke pool tu tak di buka. tu yang rasa terperuk ni.Pagi2 kita kan nak fresh air, dah kate tepi pantai kan.

Ini la section yang open air N cakapkan tadi. Bila orang dah ramai, baru die open. Cuma jauh ckit la nak ke buffet table tu.

Ok la..dah kenyang, moh la kte pecah2 kan lemak yg diternak tu yea.

Bangunan sana nun tu restoran juga. tapi bukak sebelah malam. Restoran tu la yang N pernah cerita sebelum ni ada persembahan kebudayaan. Pemandangan pool ni hanya suku dari yang sebesar2 pool itu.

Redup aje pepagi kan

Ini suku yang lain pulak.Hahah.Haish.Ikutkan hati nak terjun terus. Konon2 la bwk swimming suit muslimah tu niatnye nak mandi kolam la. Tapi sampai kesudah tak mandi.Belakang tu pelancong dari Korea. Time N stay ni seyes berbas2 orang Korea stay sini. Rasa nak borak pasal Running man je.;p

See...besar kan pool die?Kalau datang sekeluarga dengan anak2 semua puas la mandi kejap sana kejap sini.

Suke pulak konsep ala-ala kampung ni ha

Siap ade slide lagi kt pool. Abis pusing pool jom jalan tempat lain pulak.

Nampak pulak chess besar gedabak ni.

Hoi..itu bukan cobaan tapi betul2. Berat betul nak ngangkat benda alah tu.main golek2 kan je die. Kami pun sempat layan main dam kt sini. Siap orang Korea tengok pelik.Apa main chess deme ni lain macam je.Hahah. Peluh2 jugak main sebab mengangkat benda tu. Dan guess what, pemenangnye ialah cik wifey!!Yeayyy!!Alaa..rindu pulak that moment. Kita tak rakam kan b..huhuh

Mmmm..ada lagi nak share pasal karambunai ni kita sambung next entry eh.:)


6 comments:

Zuraidah Butang said...

beshnye hotel tu..kalo sy..dah terjun masuk swimming pool tu dah..hehe

Cik Sara said...

wuhuuu...macam best jer tempatnya..

Ann@zanyra said...

Zuraidah butang : best!!hahha...blh nk terjun tp kang malu sendiri pulak..heheh

Ann@zanyra said...

Cik Sara : best!!tapi jepun lagi best kan?;)

~~AzaLea~~ said...

Cantik sungguh tempat ni yer.. tahniah Ann sebab dah berjaya menjejakkan kaki ke situ..

Ann@zanyra said...

Azalea: subhanAllah...thanks aza:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah