CHERITERA KAMI...: Sabah : Candle light dinner at Sunset Bar, Nexus Karambunai

Nov 25, 2013

Sabah : Candle light dinner at Sunset Bar, Nexus Karambunai


Few week before fly ke Sabah, cik b dah inform prepare bawak baju untuk dinner katenye. Bila tanya tmpt dinner tu camne?ada orang ke?restaurant ke?terang ke samar2 ke?hahahh..yeala..kene pilih baju yg seusai warna yang bila amik gambar tu xde la xnampak atau xkene kan.Sebab xmendapat jawapan yang memuaskan dari cik B, N pun malas la nak pikir atau prepare beria sangat. Sebaik la ada blouse yg dah lama beli tapi belum pernah pakai lagi.

Hahaha...Tema Oren!Mana nak tau tempat yang nak pergi ni romantic betul.Nasib la..Jam baru pukul630 petang. Sementara tunggu diorang prepare2 kate cik b dok la jalan2 jap.Neves tau!

Tadaaaaa...Dinner di gazebo Sunset Bar. Ini ialah yang paling dekat dengan beach. Cik b asalnye request dinner on beach tapi diorang tak provide so di sini la kami. 

Kalau perasan bangunan belakang tu restaurant jugak. Open concept. Siap ada persembahan kebudayaan lagi. Sambil2 makanan tu kitaorang dengar je la dari jauh ni. 

Sebaik la pelayan tak tunggu tepi tengok kami makan. Segan la pulak.Die hantar makanan pastue die tunggu dekat restaurant Sunset bar( tepi kanan gambar) tu. So, tak yah la nak makan control2 ke boleh la nak main suap2 . Time ni la nak bergurau senda ala2 romantika di amor gitu.

Ada 4 course.Panjang kan list?Penuh woo perut. Bersandar kekenyangan

Garlic bread with butter.Selalu serve dengan mushroom soup kan. Ni bread saja. tapi butter die sedap!Bread ni pun sedap jugak!

Then creamy mushroom sampai. Seyes SEDAPPP!makan ni je pun dah kenyang , main dish belum start lagi.

Marinated prawn (panjang lagi nama menunye tapi tak ingat). SEDAP jugak!Prawn yang fresh, lembut dan juicy. Sayang nak makan laju2;p

Beef & salmon. Yang part ni kelakar sebab ingatkan salmon 1 plate, beef 1 plate sekali dalam 1 plate tu diorg sekalikan.Sebab N xsuke salmon kan, awal2 dah suh cik B amik plate salmon.Sekali campur daaa..Time ni memang dah penuh perut makan pun dah slow.Tapi kene la abiskan, rugi woo.

Last sekali dessert ice cream, tak ingat. Sangat puas hati. Berbaloi dengan harga.  Tapi jangan tanya N la berapa costnye sebab semua cik b yang prepare. Ada jugak kawan yang pm kat fb tanya pasal ni. 

Kekenyangan!

Thanks love untuk candle light cum romantic dinner ni. 

Surprise tak abis di situ, sampai bilik ada lagi sambungannye.

Rose petal on the bed. Masuk2 bilik terus nampak ni. Cik b cakap, ni last surprise!Hahaha. Memang betul2 surprise ok.Padanla perasan masa nak keluar pergi dinner tu die macam kemas2 kan ckit bilik tu.Pelik jugak tengok tapi tak tertanya pulak. Now i know.Hehehhe.

Love u B moreeee moreee moreeee..Thanks for all your effort to make our memorable day remains sweet over and over.

11 comments:

Haryati Faizal said...

wah so lomantik haaa....

~~AzaLea~~ said...

Alhamdulillah, bertuah Ann dapat hubby yg romantik.. Suke tgk tau..

Hepi Anniversary Ann..

Ann@zanyra said...

Haryati Faizal : thanks dear..;)

Ann@zanyra said...

Azalea: alhamdulillah..syukur sgt2..thanks dear:)

Weena said...

Seronoknya...mesti best kan resort nie...resort ni pun dalam list honeymoon akak jugak...hehehe...
anyway hepi anniversary ann...

Ann@zanyra said...

Weena : best!!sesuai utk couple..anyway, thanks sis:)

Cik Yan said...

Sis. boleh share tak amik pakej mana untuk honeymoon ni?

Plan nak pergi tapi tak sure travel agency yang provide pakej to Karambunai.

Thanks sis ;)

Ann said...

Cik Yan : ann dh reply pd entry bonus oh bonus tau cik yan tau..:)

Safwan Ramli said...

Mmg mahal sini. Rm800 speacial candle light. Gilaaa btoi. Aritu kema brapa?

Ann said...

Safwan Ramli : xusre la utk candle light je berapa..tp total bilik+dinner ni hasben ckp dlm 1K++ gitu..

Nur Iberahim Aripin said...

Brpa bajet tuk dinner je?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah