CHERITERA KAMI...: Sabah : Apa yang menarik di Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa

Nov 13, 2013

Sabah : Apa yang menarik di Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa


Sambung dari entry Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa.

Perkara yang utama dan best sekali dekat hotel ni ialah platform untuk view Gunung Kinabalu namanye Mount Kinabalu View. Sebiji sejibon macam dalam cerita Dejave di Kinabalu tu. Kalau dari luar memang tak perasan pun platform ni. Sebaik bertembung dengan staff hotel tu, tanya la dia mana platform tengok gunung. Dia guidekan arahnye. Cik b yang mula2 sampai, dia yg excited siap jerit Waaa..cantiknya sayang!
Kita yang terkedek2 kat belakang ni dah tak menyabar nak sampai.

View yang clear direct nampak gunung yang megah bediri itu. 

Excited sangat!!Teruja!Terpesona!Kalau ada teropong nak juga tengok ada orang tak atas tu..;p

Masa ni pukul6lebih tak silap. Kebetulan memang kami berdua je yg ada kat platform ni.Ape lagi, klik klik sakan la:)

:)

View sebelah kanan. Macam cameron





Favourite pic..Spontaneous action dari cik B..*melt

Beautiful view

Kalau datang sini, WAJIB pergi Mount Kinabalu View ni yea kawan2.

Actually ada jambatan gantung tepi kiri ni tapi tutup pulak.Tapi ada 1 lagi jambatan gantung.

Taman bunga menuju kt Mount Kinabalu View tadi. Penuh dengan flora. Oh, sangat banyak Morning glory.Cantik!

Ni bangunan hotel, reception, restaurant. Semua dalam ni.

Sarapan pagi dengan menu yang simple. Tapi sedap je cuma sambal nasi lemak tu tak pedas je la.Hehhe..

Around 10am kami check out dan sempat posing dulu.

Walaupun agak gayat sikit la lalu sini tapi best amik gambar dekat sini. pada yang stay di chalet, korang kene lalu jambatan gantung ni dulu tau. Nampak tak bangunan belakang N tu, tu la chalet2nye. Dan banyak lagi di bahagian atas;)



Bye-bye..Sayang nak tinggalkan tapi ada lagi tempat menarik menunggu:)

Bagi N hotel menarik sebab banyak port-port yang cantik cuma dari segi bilik tu mungkin maintenance kene lebih ckit. Untuk yang nak duduk chalet, make sure bawak beg yang senang nak bawa sebab nnti kene naik tangga. Direction ke sini, amik pukul3 bila sampai di bulatan pekan Kundasang. 


10 comments:

~aYu~ said...

cantik2nya pic.. suka tgk
bila la dapat ke sini lagi... huhu

Ann@zanyra said...

ayu: thanks..tuela N pn dh rindu nk ke sini lagi..huhu

pnsusu said...

pemandangan menarikk:-)

Zuraidah Butang said...

cantik mcam kat obersea..hehe

::NureeN:: said...

romantiknyerrr...

Ann@zanyra said...

pnsusu : kan..terepgun sentiasa:)

Ann@zanyra said...

Zuraidah Butang :xyah g jauh2..mesia pn ade..gitu..hehehhe

Ann@zanyra said...

Nureen:*wink*thankss dear:)

dhiera said...

bets la hotel ni.
lepas ni dtg sana nak try dok cn plak.

btw, salam perkenalan dear!

Ann@zanyra said...

dhiera: best dan cantik!

salam perkenalan jugak utk dhiera:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah