CHERITERA KAMI...: Jalan-jalan Cari Makan di Johor Bahru

Oct 29, 2013

Jalan-jalan Cari Makan di Johor Bahru


Restoran Anjung Warisan

Ni zaman belajar dulu pernah la 2 3 kali jejakkan kai di sini. Time ada duit lebih boleh la, time xde makan je kt cafe kolej sane diam-diam. Yang menariknye kat sini sebab ada persembahan angklung dan kitaorang panggil "makan atas pokok". Sambil makan sambil teka lagu.Best! Dari segi makanan - ok la. Takdela xde rasa, xdela sedap sangat.Servis cepat.

Tempat parking dah improve dari yg dulu . Kalau dulu paring tepi2 jalan je, sekarang dah ade kawasan parking yang lebih selesa kt sebelah restoran. Masa nak balik ada jiran2 dekat tu maik bunga api, banyak lak tu. Dah macam sambut new year pulak.

Harapnya pihak restoran dapat maintainkan dan klu boleh upgrade kan mana yg ptt. Sebab ade certain port especially yg belah atas tu agk kurang sikit terjaga.



Lapar sungguh ni;p

Alamat : JKR296, Jalan Petri Kampung Terom, Johor Bahru (07-222 1099)


Restoran ZZ Sup Tulang

Restoran ni pernah jugak pergi masa belajar dulu sekali 2 kot sebab sup dia sedap. Memang ramai orang. Terletak di awal jalan yang sama dengan restoran anjung warisan tadi. Tempat parking ada tapi bila dah makin malam makin ramai orang, agak crowded jugak. Tempat duduk pun limited dan macam tak berapa sistematik.

Agak kecewa sebab makanan lambat sampai, masa nak order pun dok mencari staffnye. Merosakkan mood, gambar pun malas2 je nak ambil.Positive thinking - mungkin staff ramai cuti hari tu sebab dh nak raya haji kot.Positif!:)


Sup campur - Sedap. Daging lembut!

Nasi goreng tak ingat ape namenye. Ok la.

N order Chicken chop tak amik pun gambar. Ok jugak la. So far makanannye ok, cuma servis je KO.Staff tu ada cakap sori masa hantar makanan tu. Bagus la di situ kira sedar kan salahnye.Huhuh.


2 comments:

♥ ROS ♥ said...

Sedappp tgk sup tu..aduhaiii... Ari ni wat sup tulanggg :)

Ann@zanyra said...

ros : sedapp...fav jugak sup tulang tu..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah