CHERITERA KAMI...: Family Day - Shopping di Langkawi

Aug 5, 2013

Family Day - Shopping di Langkawi


Disebabkan masa yang singkat dan jadual yg agak padat, aktiviti shopping ni memang kene selit menyelit. Ikutkan itinerary nak shopping malam first sampai, tapi mana nak tahu pekan kuah tu kul 8 malam dah macam pekan koboi dah.Kedai banyak tutup. So next day, Jumaat time yg lelaki2 solat Jumaat yg perempuan menyopping la kejenye. Tujuan nak ke HIG(Haji Ismail Group) di pekan Kuah tapi ttp la pulak time solat Jumaat. Malam nak pusing jauh, terjah aje kedai yg berdepan dgn HIG tu. Oh..saya lupa ape namenye.

best la shopping time tu sebab tak ramai orang. Sangat beruntung utk N sebab bukan giler ceklat sgt, so xdela histeria tgk ceklat bersepah sana sini dan memang tak dinafikan harga adalah murah. Untuk kain batik, better cari kt area Cenang kot lagi murah rasenye tp memang banyak choice dan cantik2. Gamat jgn dilupa. 1dozen ada RM9 ade RM10. Pilih mane nak. Tapi dekat kedai ni brg2 pinggang mangkuk tak meriah sgt.

Bakul dia penuh , ntah ape2 brg ntah amik..Baru bangun tdo, sibuk nak shopping jugak;p


Lepas tu ke Idaman Suri pun tutup jugak. Tak tahu pulak mmg kedai2 sane ttp hari Jumaat yea??Sebab igtkan kedai Cina so xdela ttp.Hhehehe.

Sebba tak puas menyopping hari Jumaat ni, sebelum blk esoknye pagi2 lagi pergi Kuah semula utk ke HIG. Rupenye HIG ni ade 6 branch kt Langkawi tu. Yg paling bsr baru siap tu ktorg tak singgah pun, kesuntukan masa.

Then, singgah dekat Idaman Suri.Ramai giler orang. Berbas2 parking depan tu. And to tell you the truth memang N rambang mata la masuk sini, siapa2 yg nak shopping pinggan mangkuk cadar better ke Idaman Suri banyak pilihan cantik2!N tak beli ape sebab malas nak topup beg. Just cuci mata je. Pemanggang ajaib tu pun N xbeli..Oh..Next time la yea..InsyaAllah;)

Penuh peti ais dgn ceklat..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah