CHERITERA KAMI...: Family Day - Oriental Village Langkawi

Jul 29, 2013

Family Day - Oriental Village Langkawi


Hari kedua di Langkawi bersamaan hari Jumaat. So, masa adalah limited sbb tengah hari yg lelaki nk pergi solat Jumaat kan. Pagi dalam kul 10 keluar dari chlaet untuk ke aktiviti utama di Langkawi. Kene pergi tempat ni, kalau tak rugi la kan.

Tenang betul, no jem no sesak2 kereta bersimpang siur atau yg macam2 perangai. Sangat tenang!


Nak pergi Buffalo Farm tak sempat, tgk je la byk kerbau2 tepi jalan ni area Pantai Kok

Kapal layar..Nampak tak atas gunung tu?Sayuuuppp je nengoknye kan;)

Lebih kurang 20 minit perjalanan, sampai la kami di Oriental Village ni. Masih pagi mungkin so parking banyak lagi, orang pun tak ramai yeala bukan cuti sekolah pun;)

Rombongan sekeluarga..excited orang depan ni kan;p

Macam-macam aktiviti ada di sini - nak berkayuh di tengah tasik ke, nak naik kuda, nak main2 dgn rabbit, tengok orang buat sand art dlm botol.Kedai pun ada pelbagai jugak juga baju, kraftangan, souvenirs. Oh..Hotel pun ada dalam ni tau.Complete la dalam 1 tempat.

Kami pulak dah ada target kt tempat ni..Jommmm!

Neves kan bile tengok ni..First naik any cable car kot.Excited!!

Bersambung di entry seterusnye....;)


#Jemput singgah di Ann'z Collection

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah