CHERITERA KAMI...: Family Day : Cable Car Langkawi

Jul 31, 2013

Family Day : Cable Car Langkawi


Berbulan-bulan sebelum pergi Langkawi ni, memasing dah sibuk cerita pasal cable car. Ada yg nak naik, ada yg tak nak. Tapi rugi la kalau tak naik kan, tempat wajib pergi ni.Heheh. End-up bila dah sampai sini, ayah N je yg tak naik sbb die mmg kurang ckit bab2 camni.Huhuh.

Sebaik pergi bukan time cuti sekolah , so xyah beratur panjang nak beli tiket. Cuaca pun alhamdulillah baik.

RM 15 (dewasa ) & RM10 (kanak-kanak)

Jom naikkkkkkk;)

1 cable car tu boleh memuatkan seramai 6 orang. Boleh la isi beratur siap2 dalam kotak2 yg disediakan yea. Nnti xdela ade yg terlepas naik pulak sbb cable car tu bukannye berhenti tunggu kita pun. Cuak kan?;p



Weehuuu..selamat berada di dalam cable car. Menuju ke puncak Gunung Mat Chincang la kite..Sejuk mata memandang pemandangan hijau sekeliling.


Kami yg excited;)

Pusing belakang nampak ni..Belum setengah perjalanan lagi



Makin tinggi wooo.


Telaga tujuh..nampak macam dekat je lps dh zoom ni..



Tu pelantar pertama,kami tak turun situ sbb tau xde ape menarik kot. Ramai yg terus naik je ke atas ke pelantar terakhir.

Sayang sky bridge ni ttp la pulak under maintenance lame dh dr bulan 3 tak silap. tak tahu bila akan buka semula. InsyaAllah ade rezeki, nak jugak jejak kan kaki kt sky bridge ni, 10 most craziest bridge in the world;)

Dah sampai dah di pelantar terakhir selepas 15 minit perjalanan. takde la rasa sejuk sangat pun atas ni. Pemandangan kabus mungkin sbb dh stat jerebu yg teruk haritu.



Jom naik atas:)

SubhanaAllah..Tak lama atas ni sebab panas dan berkabus pemandangan

Cantik sgt

Mrs & Mr di atas Gunung Mat Chincang <3

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah