CHERITERA KAMI...: Picnic di Desaru

Jun 4, 2013

Picnic di Desaru


Dah lama xpergi Desaru ni, tapi yg betulnye dah lama xpergi pantai, tengok laut main pasir pantai, mandi laut lagiii la dh berkurun tak buat. Kalau la kt KL ni ade laut....

Kami pergi di kawasan public beach sebab dengar2nye laut desaru ni tak boleh mandi jadinye amik port di kawasan public beach ni lebih selamat. Masa sampai tu dalam pukul 1030pagi. Ramai jugak la orang, ade yg dah mandi manda pun. Rasanye port nak berkelah tu agak payah jugak sebab macam limited jadinye berselit2 la antara 1 sama lain xpe janji semua enjoice!Sebelum terlupa bayaran parking RM4 per entry.

Bekalan kami..Nasi goreng, tuna,roti, jajan, air.Seronok makan macam ni

Siap bawak dapur lagi nak wat BBQ kononye.Memang terbaik la..xyah tunggu lama nak masak.Bau memang mengoda orang keliling. Hehe.Ktorg pergi pun tak ramai klu nak buat yg betul2 BBQ tu macam tak worth it je. Premium sausage balck paper ni memang sedap, boleh cari di Jusco RM8.90 (tetbe promote;p)

Ni memang terbaik..Lamb siap marinate beli dkt Jusco jugak..2slice tak sampai RM10. Sedap woo!Lembut daging, perasa marinate die pun sedap.

Tuan tanah siap2 makan baru kite jenguk laut pulak:)

Pantai Desaru

Yeaaa...sronoknye dapat berjalan atas pantai.hihihih

Bersungguh makciknye join anak2 buah main pasir.Sambil2 tu mandi laut pulak.Seronok beronok2 la. Kalau cik B tak ajak naik mau tak sedar diri tu.Heheh.

Pukul 3lebih baru kami kemas2 balik. Toilet yg ade pun bagus jugak sebab ade kolah air utk bilas badan, RM1 per entry.

InsyaAllah ade rezeki, nak gi berkelah lagi.Jommmmmmm!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah