CHERITERA KAMI...: Lunch Date di Bumbu Desa Mid Valley

Jun 5, 2013

Lunch Date di Bumbu Desa Mid Valley


Dh hampir setahun masih teringat2 lagi kesedapan makan di Bumbu Desa ni. Last year makan di KLCC sekali sambut birthday cik b kali ni try makan kt Mid Valley pulak.


Suka konsep restoran yang santai


Sesuai dengan history Bumbu Desa yang berasal dari Indonesia. Dekorasi restoran memang buat kita macam tengah bercuti di sana:)


Jom pilih menu


Ni yang rambang mata ni. Dok ulang alik xtau nak pilih yang mana.


Sangat temptingkan tengok lauk2 ni semua. Kalau ikutkan rasa tamak ni, memang semua nak;p


Owh..sebaik pandai pilih dan nafsu tamak tu dapat dinyahkan. Inilah menu pilihan - ayam ijo memang xkan miss (MUST!), terung sambal, tumis jamur (cendawan), gulai cumi (kuah sajo). Bismillah...Jom makan.


Alhamdulillahhhh...Licin kan.Rugi wo kalau xabis, kalau nk makan kt sini better kosongkan perut betul2 baru syok nak melantak.Kui3. Makan sambil minum air teh o ais limau memang superb la. 

Jangan lupe order ayam ijo ni tau. Pedas tapi sedap. Mintak sambal extra lagi terbaik.

Ramai jek tgk org cina and bangsa lain2 dtg sini jadinye memang kene la ngn tekak kita kan. Recommended!

2 comments:

mama tisya said...

suka gk mkn bumbu desa..suka ayam bakar ngan gulai auam..yg ayam sambal ijau tu tk pernah try sbb pedas tp rmi ckp sedap...tp jenis tk tahan pedas kn tk abis plak..hehe

Ann@zanyra said...

mama tisya : ooo..ayam bakar tu nmpk sedap tp sbb dh amik ayam ijo kan..kang tamak lak xabis tapi mmg akan ditry jugak nnti..

yg dkt MidValley ni ayam ijo tu xpedas sgt, yg kt KLCC mmg sambal die pedasss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah