CHERITERA KAMI...: Chinta Hair Saloon & Beauty

Apr 24, 2013

Chinta Hair Saloon & Beauty


Last week tbe2 rasa nak potong rambut tu meluap2, tensen tgk rambut dah panjang + masalah keguguran yg serius. Puas la menggoogle salon muslimah yang berdekatan keramat ni.


Post kt fb, ade la jugak yg share info



Sri Rampai...ada 1 kedai 1st floor, dah naik dah tp gelap je, dr luar tulis open.Bila call no yg tertera, xde dalam perkhdmatan pulak. 1 kedai wedding planner ade siap spa bagai, N call tak berangkat pulak. Ada tu kedai dah tutup operasi tp signboard tak cabut. Tertipu i tau, sebaik xpanjat tangga naik lagi.Huhuh.So, nan hado la sri rampainye.

Yang Nik Saloon tu, N tak try lagi. Boleh cuba next visit.

Strawberry wangsa walk..kedai cina ni, tp sebab time tu malas nak masuk mall, malas nak parking jauh2 kan. So, cancel dl wangsa walk ni.

Last2 pusing punye pusing, stop la dekat Chinta Saloon ni.Hari2 dok lalu, tapi tak pernah try kan.Parking pun senang, sebab saloon ni ade reserved parking utk customer, so boleh jek parking kat situ:)

1 deret dekat Bank OCBC Wangsa Maju,menghadap Carefour Wangsa Maju. Sbaik masa pergi xde orang.Actually ruang utk private/muslimah tu dipisahkan oleh tirai je. Just nnti die tarik jek la tirai tu bagi terlindung dari luar. Cuma yang xbape ok, still ruang tu kene lalu public space utk cuci rambut bagai..So, kene ttp2 jugak la:)

Section utk private sebelah kiri gambar, view jalan, parking & carefour.

Ruang menunggu..ade jugak meja, sofa, tv di bahagian lain.

Tak dapat nak melawat fasha tgh berpantang, I dtg saloon u jek la yea.

Dari segi servis, ok puas hati. harga pun bagi N standrd la kedai camtu kan, berpatutan. Yang bagusnye diorg xde promote pakej ke ape. Masa ritu N potong, cuci dgn buat treatment ckit ada la massage2. Sedap woo. Just staff die cakap, klu rasa ok next month boleh dtg lagi:)

Next month xla kot nak dtg lagi, tunggu la next2 monthnye pulak.So, to those yang tgh mencari2 saloon tu boleh try dkt Chinta Saloon ni yea:)

4 comments:

mama leen said...

nanti boleh la pegi.. tapi tak suka gak kalau yg promote macam2 tu

Ann@zanyra said...

mama leen : kan..klu yg just ckp promote gitu xpe la tp klu mcm cara nak paksa2 tu mmg pangkah la jwbnye..

~Beb~ said...

suke gile bile dgr xde promote2.. heee x suke yg sebok promote2. bile xnk siap buat muke. ape laa mslh dorang. aku mmg tak pnh beli ape yg dorang promo.. huhuhu

Ann@zanyra said...

Beb : kannn..rimas rsnye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah