CHERITERA KAMI...: Surirumah Sepenuh Masa

Mar 19, 2013

Surirumah Sepenuh Masa


Seminggu xupdate blog.Seminggu yang macam2 cerita tapi paling best sebab seminggu dapat spend time bersama suami terchenta!Yeayyyy!Tu yang blog pun bercuti bersama. Tapi N still ada buat blogwalking jugak:)

Dalam seminggu tu 3 hari N menjadi suri rumah sepenuh masa dalam erti kata sebenar la.Apa selama2 ni xpernah ke?Dah kate kami dok ngan family kan, lagu mana nak surirumah sepenuhnye..Feel tu xbape.Tapi kali ni memang real punye.Bukan senang keje surirumah ni, nak2 lagi 3 hari tu N stay kat kuarters cik b yang baru masuk rumah.Means baru nak kemas2 bagai.Confirm la banyak keje kan.

Penat tapi SERONOK!ENJOY!Lepas cik B pergi keje, basuh baju sambil2 kemas sapu mop dan fikir nak masak ape utk lunch. Then sidai baju. Siap2 utk pergi pasar.Balik masak2.Lepas tu kemas2 dapur mop2 bagai. Siap2 menanti kepulangan lunch cik B. Lepas makan kemas2 lagi then pikir untuk minum petang pulak. Rehat kejap. Prepare simple tea. Amik baju kt ampai lipat2. Tunggu cik B balik keje.Malam keluar berpoya-poya.Kih3.

Jadual tu berulang selama 3 hari. Camtu la bila duduk sendiri kan,.Rumah nak sentiasa nampak kemas, bersih dan wangi. Toilet nak cuci hari2 kalau sempat dan larat.Dah la kuartersnye 2 tingkat maunye xpenat turun naik bersihkan. Sampai atas, lupa barang kt bawah turun balik.Sampai bawah, lupa barang kt atas naik balik.Pecah lemak2 degil saya!!;p


Abaikan alas paper itu..Menu lunch hari terakhir di JB:)


Bila lagi nak ke JB ni??

14 comments:

Falsya said...

terus lapo perut...hehe

♥ ROS ♥ said...

Seronok kan jd surirumah.byk aktiviti..rasa lg penat dr keje.hahahah

Zuraidah Butang said...

beshkan jadik suri rumah..focus jaga keluarga jek...cita2 sy tu nak jadi suri rumah..:P

~Beb~ said...

Seronoknyee kan dpt buat mcm2 sendiri.. Buat kerja sendiri utk suami. Puas ati rse

Haryati Faizal said...

bahagianya.... apapun sentiasa gunakan ms yg ada tuk bersama somi tercenta ye...

Ann@zanyra said...

Falsya : cpt2 gi makan:)

Ann@zanyra said...

Ros : tuelanye..3ari pun penat nye lain macam yg jadi surirumah hari2 tu xtau la cmne kan..huhuhu

Ann@zanyra said...

Zuraidah : ni jadi surirumah 3 ari je..InsyaAllah 1 hari nnti nk jugak jaga keluarga sepenuhnye:)

Ann@zanyra said...

Beb : betulllllll...sgt puas:)

Ann@zanyra said...

yatie : insyaAllah..hrp2 dpt gunakan ms yg ada sebaiknye..thanks:)

myza said...

bila ko nk masak utk aku plak pooh :) teringin benoor nk rasa ..hihi..mmg best pong jd fully h.wife especially ada si suami d cc :)

cha said...

kalau diberikan peluang i nk jd fulltime housewife huhu.

wahhhh sedapnya you. tu asam pedas eh? fav i tu. dengan sayur kacang botol and cencaluk fuh terbaikkkk

Ann@zanyra said...

myza : hahahha...ko msk lg sedap dr aku weh..segan la sayaaaa..:)

Ann@zanyra said...

cha : kannnn..

aah..asam pedas ikan parang..mmg mkn bertambah:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah