CHERITERA KAMI...: Restoran Central Asia

Mar 26, 2013

Restoran Central Asia


Arini cuci mata tengok makanan yg sedap2 la yea. Nak rekeman kan lagi 1 restoran untuk yang bercitarasa timur tengah or ade yg mengidam nak makan kebab ala2 arab ka nak makan makanan timur tengah la senang cte. Meh nak introducekan kt kwn2 semua Restoran Central Asia ni.


Terletak di Megan Avenue II yg sederet dengan Menara Ambank


Parking pun senang samada masuk basement parking Megan Avenue ni lepastue parking je dekat tepi restoran tu. Ataupun parking di kawasan terbuka dekat sebelah Megan Avenue ni. Restoran ni agak tersorok, awal2 dl pun jenuh mencari bila tanya pak guard tu baru la jumpa sebabnye die terlindung so kene jengah2 ckit la.

Restoran Central Asia ( dekat dengan exit parking Megan Avenue II)

Jom masuk restoran pulak

Selamat datang ke Uzbekistan;)

Interior die simple je. Tapi staff dan servis memang terbaik! Dah 8tahun usia restoran ni. Diorang pun dah pandai cakap melayu skit2 jugak.Oh yea...Restoran ni beroperasi 24jam ok:)

Meh tgk menu pulak..N sbnrnye serahkan order2 semua dekat cik B sebab menemankan dia yang ngidam nak makan makanan sane katenye. Cik B dulu study kat Ukraine 7tahun,  memang food yg ada dekat restoran ni mostly ape die pernah makan kt sane di samping nak ajar wife die makan makanan tu. Tunggu nak bawak ke sane, xtau bile.Kui3;p

Menu & harga2nye.Portion die sama dgn 2 orang makan tau.


Uzbek tea atau ape ntah name diorg pgl. Yang ni cik B cakap sbb makanan diorg mostly berminyak, so kita lawan dgn minum air tea ni jadinye sambil mkn tu berpeluh2 kan dpt la mengawal pembentukan lemak kununnnyeee..At first N macam takut2 nak minum sebab N bayangkan Teh Halia.Hahha.Tapi sekali tenguk rasa nak lagi dan lagi.macam air tea biase.

Lagman & plov.lagman tu seyes memang berminyak dan macam masam2 ckit, N xbape boleh terima tapi plov atau dkt cini macam nasi daging la gitu memang sedap. itu pun berminyak jugak sebab katenye sebelum masak nasi tu , diorang ltk minyak banyak2 seperiuk camtu baru la masukkan nasi.

Mantee ni memang terbaik r!!Sedapppppp!!!Dalam tu inti daging n bawang je pun tapi rasa kulit die n isi tu mmg kene. Kuah die pun just nice but cik B cakap klu kt sane kuah nye lagi banyak ckit. Ni Must TRY ok!!

Actually kami dh dtg 2 kali, kali kedua order kebab mmm..lupe namenye. Tue pun sedap jugak.Sebaik dh mkn banyak menu klu tak mau nk tambah lagi tu.

Nite view luar restoran


2nd visit, xtau ape posing tu sbnrnye sila abaikan. Bukti menunjukkan 2 kali datang sini;)


2 comments:

cha said...

haish lapor plak tengok makanan tu haha. kureng sikit eh sebab berminyakla sangat kan. tgk pun nmpk oily sikit

Ann@zanyra said...

cha : oily jugak la tp Mantee tu sgt rekemen..sedAp!!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah