CHERITERA KAMI...: Radix Fried Chicken (RFC)

Mar 7, 2013

Radix Fried Chicken (RFC)


Sapa perasan pasal kewujudan RFC ni?N stat tau masa pergi Sungai Petani dulu.Just pass by gitu jek la.Now ada 1 cawangan RFC ni dah bukak kt Wangsa Maju sederet dengan KFC. Dah lama nak try saje la kan kita mesti nak support Malaysia brand, betul x?Semangat!

Jadinye baru2 ni masa weekend xtau nak makan ape, cik B pun xde time tu. N dan anak buah pergi la take away kt sini. Anak-anak buah dh pernah makan, diorg cakap sedap. Ok, N percaya sedap sebab budak2 ni memang cerewet pun bab makan.Hihih.

Best part is mana nak cari masuk kedai fastfood orang bagi salam. Ada?Pernah?N masuk2 jek dalam RFC ni terus staf2 die cakap "Assalamualaikum". Betul2 rasa macam kt Malaysia, macam kat negara Islam betul la. Alhamdulillah...

Time to order. 

Menu breakfast pun ada

Sedikit info pasal RFC(dari En.Wikipedia)...RFC adalah alternatif kepada makanan segera yang dikeluarkan oleh syarikat luar negara. Objektif utama untuk memberi peluang kepada pengguna memilih makan yang disediakan menepati kaedah halal dan organik.

Sebab 1st time nak rasa kan, order cikit jek la 

set 2 ketul ayam + air oren

Chezzy wedges

Total RM18++.Murah kan?Dah la sedap.Wedges tu xgaring sangat mcm KFC pny.Ayam pun sedap.

Boleh la beli lagi nnti. So, pilihan di tangan anda. Bila lagi kita nak support Malaysia brand kan lagipun bercirikan Islam. Selamat!:)

6 comments:

cha said...

sedap eh u? kalau tengok macam tak confident je tapi tak cuba tak tau kan :)

Ann@zanyra said...

cha : bg N sedap la..hahah..mmg klu tgk tu mcm xbape la kot ek tp ok je rs die..try la;)

Haryati Faizal said...

dulu masa memula bukak kat sg petani selalu gak pi, tapi la ni jarang sbb servis dia cam slow sket

Ann@zanyra said...

yatie :yeke...sygnye bile mslh servis ni terjadi, knpom2 la hlng customer kan

Anonymous said...

Thanκ you for any other informativе ωеb site.
Whеrе elsе may I аm getting that typе
of іnfo written in suсh a peгfect manneг?
I've a challenge that I am simply now running on, and I have been at the glance out for such info.

Look at my weblog; okna drewniane

Anonymous said...

Аweѕome post.

Takе a look at my page - http://www.elephate.pl/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah