CHERITERA KAMI...: Pasar karat atau JB Bazaar

Mar 21, 2013

Pasar karat atau JB Bazaar


Aktiviti jalan2 diteruskan lagi di malam arini. Jalan2 sambil excersice target 20,000 langkah gitu kan.Hihih.Ok tempat ni memang tak pernah tau. masa belajar kt UTM dulu pun xtau wujudnye Pasar karat or JB Bazaar ni.Ke belum ade lg time tu?Hurmmm...

Asalnye nama Pasar Karat sebab mostly barang2 yang dijual ialah barangan antik, barang2 lama. Kemudian di upgrade ke JB Bazaar pulak sebab dah banyak kedai jual baju bundel, tudung, sticker2 motor kereta tu berlambak. Macam mana yg ada kat uptown ke downtown lebih kurang gitu la. Tapi yang uniknye lokasi bazaar ni dicelah2 bangunan2 lama kt tengah2 bandaraya JB tu.Kedai makan pun banyak, siap ada yang berkaraoke lagi tau.

Banyak kedai baru nak bukak sebab kami sampai masih awal baru kul 9lebih.

Berjalan di celah2 bangunan klasik ni

Nampak glowing disitu;p


Sapa tau flipflop kt mana ade jual reject punye??Hihih..Yang ori confirm2 la mahai kan.Yang murah keras pulak..Banyak songeh heh;p

Beliau memang suka barang antik..Briefcase tu RM45 lepas tawar RM35 klu tak silap

Bahagian ni lapang sikit kawasannye


Pasar Karat macam kt tanah arab pulak gayanye:)

Direction ke Pasar Karat / JB Bazaar...N bulatkan merah tu sebab gerai2 berada di sepanjang Jalan Dhobby, Jalan Trus, Jalan Segget dan sekitar tu. Parking je tepi2 jalan tu, jgn risau xde org nak saman.Senang je nak cari kalau terlepas tu boleh masuk Singapore terus;p


7 comments:

shida said...

nice pic..
ske baca kalau awk post psl ur journey...keep it up.. :)

Ann@zanyra said...

shida : thanks dear for the compliment & the motivation;)

InsyaAllah..berusahaaaa..hihihi

~~AzaLea~~ said...

Bestnya jenjln JB.. Sikit lg tu nk sampai singapore.. xnk repeat g USS ke Ann? hehehe

Haryati Faizal said...

tak penah smpi lg kat sini...hihi

Ann@zanyra said...

Aza : ade jugak psng angan2 nk repeat ...hihihi

Ann@zanyra said...

Yatie : try la dtg sini nnti;)

koga shuko said...

Buka hari hari ker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah