CHERITERA KAMI...: Melang Inn Hotel Kuala Pilah

Mar 28, 2013

Melang Inn Hotel Kuala Pilah


Penginapan kami 2D1N ditaja sepenuhnye oleh abglong tercinta.Terima kasih. Hotel yang selesa dan strategik.


Melang Inn Hotel Kuala Pilah

Hotel baru rsnye sebab tingkat atas skali masih dalam renovation. ade 2 view, kalau mengadap ke jalan raya nampak la kawasan2 kampung.Kalau bilik mengadap bahagan belakang hotel, nampak la area construction.Hehehhe.

Bersebelahan dengan hotel ni ada stesen minyak Shell.Berdepan dengannya pula ada deretan kedai2 dan juga econsave. Strategik kan??

Jom tengok bilik kami

Dah sepah2 baru teringat nak ambil gambar.Ni standard queen room kalau tak silap.Lupa lak nak tanya kat along.Hihih..


Besar kan?Tu konon nak tunjuk boleh main lompat2, kejar2 dalam bilik la tu.. Tapi memang betul luas pun:)

Bathroom..No bathtub tapi air die laju.Puas mandi siap shower tu ade lampu lip lap lip lap lagi.Jakun di situ.

Hairdryer, sabun, shampoo ada.

Harga??


Standard Single 
RM58.00 (kadar normal)
RM65.00 (peak season)

Standard Queen
RM68.00 (kadar normal)
RM88.00 (peak season)

Deluxe
RM98.00 (kadar normal)
RM139.00 (peak season)

Superior
RM139.00 (kadar normal)
RM169.00 (peak season)

Ixora
RM169.00 (kadar normal)
RM198.00 (peak season)

Hazel
RM198.00 (kadar normal)
RM298.00 (peak season)

Suite
RM298.00 (kadar normal)
RM329.00 (peak season)


Takjumpa website hotel.Kredit tu Reena. Affordable price utk blk yg selesa dan luas tu plus include breakfast. 

Cuma klu nak iron kene turun ke lobby die la, ade disediakan iron dan iron board.Aga kepanasan ckit di situ. Lepas tu kalau nak call housekeeping, before kul5pm kalau tak lamabt ckit la nak tunggu diorg hntar barangnye. And more thing pengcahayaan bilik die agak romantika gitu;)

Anyway still puas ati stay di sini. Parking pun senang. Food?Kami tak try pulak brekfast die, keluar pergi makan warung dekat simpang depan tu.


Actually ade jek nak singgah sana sini tapi xpela.Next time mungkin.Nak rasa jugak masak salainye, cendol yg fofular tu. Nak snap2 pemandangan indah pun xdapat sebab N yg drive. Apepun we enjoy 1 nite stay here. Thanks to brother n SIL*heart*


Alamat Hotel Melang Inn:-

PT 1, Jalan Melang
72000 Kuala Pilah
Negeri Sembilan
Landmark : Stesen minyak Shell sebelum Hospital Kuala Pilah

Nombor Telefon : [06] 481 1511 dan [06] 481 1522

8 comments:

cha said...

murah giler u. dhla besar and not bad gak kan.

Haryati Faizal said...

ok jugak harga dia ye...

Ann@zanyra said...

cha : murah dan berbaloi u:)

Ann@zanyra said...

Haryati faizal : kan..dtg pilah blh la try stay sini:)

DVPro Video and Media Services said...

Salam, bilik dalam gambar tu jenis apa? T/kasih.

shar said...

Nak tnya mmg harga bilik include breakfast ke x? Sbb harga pon boleh thn affortable kan.. mohon reply

Ann said...

@shar :include breakfast

Ann said...

@DVPro Video and Media Services : standard queen klu xslp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah