CHERITERA KAMI...: Steamboat Dataran Jb

Feb 18, 2013

Steamboat Dataran Jb

3tahun study kt skudai tu xpernah jejakkan kaki pn kt steamboat ni.Eh, rasenye xbape nak femes la among kawan2 masa tu.Sampai la cik B dok Jb die duk ckp nak g kedai mkn steamboat byk2 kt dataran.N pn teringin la jugak kan.

masa cuti CNY baru ni sempat la pergi JB semalam dari JPO kami dinner dkt Steamboat dataran ni

Ni la tempatnye..sederet ni mmg steamboat je..pastue ade la jual goreng2, pening jugak nak pilih kedai yg mana.

Steambot Heaven uolls!!Sebaik suruh cik B yg pilih, klu N pilih mau semua nak amik.


Menu kami malam tu, Char Kuetiau yg xsedapppppp spoil lansung, pangkah kedai tu..Yg ni N order kedai opposite dgn kedai steambot td. Limau suam tu sedap!Kuah steamboat pun sedap!makan steamboat ni bergntung pada kuah kan, klu sedap baru la mengancam.

Macam biase..fav cik B.Sup gear box.Lembut giler daging die.RM6 tak silap.

Direction : cari je Dataran Jb(berdepan Thistle Hotel), akan nampak deretan kedai/warung tepi dataran tu.

6 comments:

Falsya said...

kite suke gile steamboat...tp kite xpanggil xteamboat..kite panggil cucuk2..hehe

Ann@zanyra said...

Falsya : N pgl yg cucuk2 tu yg jual kt psr mlm tu yg goreng2 tu..hihihi

myza said...

eh cm kenal tmpt ni .rasa penah pg dgn seseorg hahahaha...tmpt jauh lg dikenang..aduhaai

Ann@zanyra said...

myza : erkk...hahahahhaha...flashback le teww...at least pernah la jugak ko smp sini dolu2..

yatie said...

haaa.makanan lagi....ni yg buat tekak meronta2 nampak makanan yg mabelos2 nii

Ann@zanyra said...

yatie : makan makan makan jgn xmakan..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah