CHERITERA KAMI...: Medan Ikan Bakar Teluk Muroh ( Lumut)

Feb 22, 2013

Medan Ikan Bakar Teluk Muroh ( Lumut)


Sambung dari entry Indahnya CiptaanMu.

Nak share tempat yang dah buat kami suami isteri jatuh cinta buat kali kedua.SubhanaAllah memang tak rugi datang dari rumah MIL ke sini ada la 1jam perjalanan, berbaloi bila dapat saksikan kebesaran dan keindahan alam ciptaanNya.Indah sangat.

Terima kasih pada kawan cik B yg kenalkan tempat ni.Tempat yg agak tesorok kalau tak biasa mungkin ingat tempat tu hanya biasa2 je selain ada Medan Ikan Bakar itu;)


Kami sampai dalam pukul 7petang kedai dah mula penuh.Diorang tak terima tempahan/reservation.So, datang la seawal yang boleh sebab makin malam makin penuh dan memang jenuh la nak menunggu meja kosong nnti.

Nak tempat yg berbumbung atau tak, terpulang. Berdoa la semoga tak hujan;)


Pilihan seafood di sini. Ada surau juga disediakan. tempat parking susah sikit sebab jalan nak masuk agak sempit.Jadinye pandai2 la kome menyelit2 klu penuh parking tu:)

Cara order di sini, dah buat pilihan makan dan order baru mereka bagi kite kertas yg ada no.meja. Jadinye simpan la kertas tu molek2 , sebab senang mereka nak hntr makanan ke minuman. Nampak macam tak teratur kan sistem tu tapi rasa mereka selesa macam tu sebab dalam 30 minit ke 40 minit kami dah dapat makanan dalam keadaan orang yang ramai. Rasanye takde la teruk pun kan?yea tak?Mungkin jugak tak terasa sebab ralit dengan angin laut;)


Fullhouse

Matahari dah bersembunyi.Kalau perasan lampu2 diseberang sane tu la Pangkor.


Maaf....Gambar makanan tiada.Hahah.Sampai2 jek foods tu terus makan.Baru rasa laparnye kan.Anyway, malam tu kami order utk 4 orang kerang bakar, siakap masam manis, sotong tepung, kailan ikan masin.butter prawn mmm...lupe dah ade lg ke tak eh?Total RM91rgt termasuk air fresh oren 1 jag.

Boleh refer http://cheriterazanyra.blogspot.com/2011/03/pulang-ke-perak.html untuk cerita 1st visit kami ke sini.

Location/direction : menghala ke Teluk Batik, masuk simpang ke Marina Cove Resort Lumut, akan nampak signboard Medan ikan bakar teluk Muroh.Follow je. Confirm tak sesat punya.


7 comments:

cha said...

cantiknya u. dulu i balik dr pangkor i pg mkn kt jeram. pun murah jugak :)

Haryati Faizal said...

mesti besh n sedap kan makanan dia...

Liza Razak said...

saya selalu pergi area lumut ni..tapi tak pernah lagi cuba makan kat sini

Ann@zanyra said...

cha : cantik sgt..try la nnti

Ann@zanyra said...

yatie : bg tekak kami, ok je..sedap..hehehe

Ann@zanyra said...

Liza Razak : oo..yeke..nnti kene try la pergi sini, plus view die mmg terbaik:)

khairul masdirah said...

Dekat tak dgn marina cove?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah