CHERITERA KAMI...: Tempat yang sinonim dengan Makan..Makan..Makan

Jan 16, 2013

Tempat yang sinonim dengan Makan..Makan..Makan


Ce teka tempat apa yang famous dengan makan kt KL ni?Kalau time malam je mesti jem dan penuh. Merata-rata ada kedai makan.Ce teka..Hihih.

Opkos la Kampung baru, kan?Kan?yea kan aje(syok sendiri la pulak;p)

Ni nak buat entry sekali harung menunjukkan yang kami pergi Kampung baru ni untuk Makan..Makan dan Makan.

Restoran Sukhumvit


Orang lain dah bape kali dtg makan sini, kami baru terhegeh2 nak merasa.Asalnye dok bace Nana selalu makan sini pastue ade terperasan 1 scene dalam drama Terlanjur Cinta buat kat sini. Ni mesti cuba ni!Sebab kedai die ceruk sikit kan memang kalau bukan termasuk lorong tu sampai sudah la N xtau kedai ni katne.Pftt...


Kerabu Mangga sedap!

Siakap steam tak berbau, Suke!!Boleh makan dengan gembiranye:)

Tomyam Meletop!

Service cepat, cepat amik order, makanan cepat sampai dan yang bestnye die makanan ni die panas, ade lilin kt bawah tu.So, sampai pinggan licin perut dah kembung, lauk tu still panas. Kan bagus!

Restoran Adam Seafood

Kat Jalan Abdul Rahman Idris, berdekatan Kuala Lumpur International Hotel.Ni kire port baru la sebab tak tau pun sini ade kedai2 makan jugak.

Servis cepat, rasa makanan not bad!ABC tu sedap!

restoran ni bersebelahan Rosdet Restaurant yang sangat penuh.Nnti kene try jugak la Rosdet tu, ramai jugak yang review pasal kedai tu.

Restoran Sup Gear Box dan Ayam Penyet

Hahah.Nama restoran suka suki jek letak sebab ia hanya kedai biase tapi ramai orang ok. Actually 2 restoran kat atas ni kami pergi sebab 2 kali kami nk ke restoran sup gear box ni, 2 kali die tutup.Haishhh...

kedai ni di awal2 lorong nak masuk ke Restoran Sukhumvit tu.Senang je nak cari.Akak-akak indon yang jaga.

Sambal cili Hot dan sup nyum3!


Sup Gear Box ...fav Cik B..

2 kali dah repeat kedai ni...1st visit kami, baca di entri Ini

Mari kte share lagi kedai makan yg sedap2:)

12 comments:

Falsya said...

lapar dah nie..;(

Saya Disini said...

sedpnye

~Beb~ said...

sodapnyeeeeee beb

Ann@zanyra said...

Falsya :hahahha...lapar g makan..xyah diet2..hihihi

Ann@zanyra said...

Saya Disini : hye pengntin...hihihi..

Ann@zanyra said...

Beb :sodap bg tekak kami la yea..ce la try:)

cha said...

Haa kita boleh geng jalan jalan carik makan la ehe

Ann@zanyra said...

cha : yeayy..ade geng..give me 10!:)

juelee said...

ya allah sup gearbox tu.. terjojol tulangnye ha

Balkidz Hunny said...

Sukhumvit tue bestttttttt!
Buat aku teringat macam kat bangkok. eh? HAHA

Ann@zanyra said...

juelee : kan..skali skala boleh la mkn..bahaya2..hhihi

Ann@zanyra said...

Balkidz : mmg best!pdn la ramai org jew..hahahah..pdg bwh mungkin blh feeling bangkok tp bile pandang kiri kanan dan atas...oh tidak..hahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah