CHERITERA KAMI...: Kenapa dulu takde

Jan 31, 2013

Kenapa dulu takde


Pejam celik pejam celik 2bulan dah kami PJJ. Sangat berterima kasih dengan teknologi yang berkembang maju.

Facebook ngan whatsapp je pun yang guna.Yang lain tu belum try lagi.BBM tu sah2 la tak sebab bukan BB user.

Senang kan sekarang yang jauh beribu batu , berbeza benua boleh connect dan communicate senang sangat.Dekat mana2 pun boleh, tengah membuang pun boleh On lagi.Hahahha.

Teringat zaman kami cintan cintun dulu, sorang kt Malaysia sorang kt Ukraine.Beza waktu 7jam.Sorang baru nak tdo, sorang baru bangun tido.Nak contact pun 1 hal lagi. Awal2 dulu boleh tau buat 3second call. Say hye letak, call lagi tny buat ape letak.Hahahha.Kredit tak jatuh pun masa tu tapi kejap je lepas2 tu xboleh dah buat gitu kene la tunggu cik B call.Call dari sane murah dari Malaysia call ke luar 1 minit je dah bp hengget kalau guna kad call 10rgt tu dapat la cakap kurang 5minit kot.Mesej jek dah 20sen sekali hntar.Yeala zaman belajar harapkan duit pinjaman je.

Cara jimat, email.Tuela penyebabnye Ann create email.Simpan lagi tau email lame cintan cintun dulu tu.Kenangan betul.Time blaja kt U dulu manede lappy, pergi la library or cyber cafe kolej nak online YM or cek email.Orang g library study kte sibuk berjiwang.Online pun bukan leh lama, sebab masing2 kejar waktu.

Dah abis blaja, up skit ade laptop install skype.Baru la dapat tengok muka.Yeala, cik B kalau balik cuti Malaysia pun 2 bulan berapa kali jek dapat jumpa. Rasa janggal sangat sebab dah biasa menaip message bile jumpa face to face, kelu lidah.Hahhaha. Sebelum kawin 2tahun tak jumpa. Guna skype jek nak update preparation untuk kawin.Tunjuk baju kawin, tunjuk hantaran bunga telur. Itu pun tunggu cik b xde class, xde aktiviti baru la boleh On.Sampai tertdo2 dibuatnye memasing.

Now PJJ lagi tapi dah ade fb whatsapp ni senang la nak berkomunikasi.Message biase tu boleh kire berapa kali je kalau line internet xde ke ape.Save kredit tau. Kalau la dari dulu ada bende2 camni, lagiiiii save.Hihih.

Ape2 pun..alhamdulillah dengan segala nikmat yang ade hari ni.

Kongsi la cte PJJ korang pulak...

8 comments:

Nursaila Norman said...

olohh,mcm tu kisahnya..tp mencabar jgk eh..hehehe :)) lain dari yg lain..thru email,bkn kerap so excited nk baca mesti lain dari baca sms kan ;D

~Beb~ said...

Alahai hiba bace. Semoga Ann n hubby terus kukuh ikatan kasih syg tuh. Nikmat dia lain kalau PJJ nih. InsyaAllah.. Sbr ye? :) Hebat percintaan korang. Lgi2 preparation nak kahwin tuh. Alhamdulillah.. Disatukan jugak.

Ha ah Ann kite x sehat sket.. Even nk updet blog pon x dan nih. Ni pon bace blog kwn2 dr hp je n byk bed rest. InsyaAllah nti ok la tu :)

Ann@zanyra said...

Mrs.gaban : mncabar jugak..dugaan di mana2..kenangan email tu:)

Ann@zanyra said...

Beb : amin3...thanks beb..alhamdulillah jodoh kami kuat

neway..get well soon ok..jgn lp mkn ubt..tc:)

emmylia aziz said...

InsyaAllah. Semoga kamu berdua baik baik saja walaupun pjj. Pengalaman sendiri,kali ni akan jadi paling lama tak jumpa. Sebulan sudah berlalu. Hope akan berjaya bertahan! hihi. Ni belum kawin lagi,taktau la bila dah kawin nnt. hihi.

Nana said...

Sgt faham org yg pjj ngan suami
Dah penat hadap 7 tahun
Harap pasni xpjj dah
Xpe anne 2 tahun xlama ni pon kejap je dh 2 bulan kan? Buat sibukkan diri xde igt sgt kat doktor hehe

Ann@zanyra said...

emmy :aminnn2...same2 la kte yea:)

Ann@zanyra said...

Nana : kan..tapi baru 2 bulan org dh sibuk bertny..haishhh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah