CHERITERA KAMI...: Island Bbq Steambot

Jan 14, 2013

Island Bbq Steambot


Start rasa nak ke sini bile tgk restoran ni keluar di JJCM, tengok cam menarik jek open concept. Bape kali plan nk pergi xjadi-jadi, asyik full jek.Last2 ritu saja call dan buat reservation awal2.




Map untuk ke Island BBQ Steambot, kalau xbiase lalu menggagau jugak la cari.Tapi xdela susah mane. Dalam kawasan rumah-rumah kampung.

Janji dengan Lala pukul730malam kt sana. Dan2 sampai, hujan mula turun hingga lebat.Sebaik meja kami bawah khemah, mana yang duduk kt luar yg xberkhemah tu kesian jugak la. Tapi hujan malam tu agak menakutkan. Lebat dan kilat, pengunjung pulak makin ramai. Sesak restoran tu, tapi pekerja diorg bagus, dpt kawal keadaan dengan baik.

Ada grill dan steambot.Ruang buffet ditengah restoran.makanan cepat top-up.Bagus!Jug air tu die dh siap2 letak, so xyah susah2 nak bangun banyak kali p refill air. kuah boleh pilih tomyam or sup ayam.


Ann dan Lala yang beria ajak makan kt sini. Same la kte;)




Ada dessert/icecream tapi kene gtau kt staff situ nnti diorg akan ambilkan.

Dah hujung2, layan grill je.

Komen : Kuah tomyam tu xberapa kaw. Pilihan seafood xsebanyak di Flaming Steambot.Tapi ok la sebab bekas steambot tu medium je..klu nak sumbat macam-macam mau melimpah2 nnti.

HARGA;

Dewasa – RM21.90 nett/pax

Kanak2 – RM9.90 nett/pax (6-12 tahun)

Bawah 5 tahun PERCUMA


untuk tempahan/pertanyaan: 012 6 8000 41


Klik Island BBQ Steambot untuk makluman lanjut.


4 comments:

~Beb~ said...

sedap nye N, lame sgt tak pg mkn steamboat nih.. waduh.

tp mmg nmpk kat sini mcm chill je. fresh seafood ni cemana? best x?

alaahai. jauh!

Ann@zanyra said...

Beb : sila pergi makan steambot yea..tmpt die best sbb open,seafood fresh dan yg pntg cpt topup..cuma kuah die la kureng umph

Falsya said...

antara byk2 tmpt steamboat yg kite penah gie kan, kite pun suke gie Flamingo Steamboat...variety kan makanan die..

Ann@zanyra said...

Falsya : kan..steambot byk pilihan, yg xpernah jmp pn ade kot..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah