CHERITERA KAMI...: April 2012

Apr 30, 2012

Nandos, Tropicana City Mall



Hari Sabtu lepas kami ke Tropicana City Mall...First time, pergi pun bersebab...sebab ape??nnti story sebab nak cerita psl makan dulu;)



We choose Nandos..our second time, first time dulu makan kat JJ alpha angle..


Rose Fresca & Mineral Water


Tak sabar nak makan Hot peri-peri, coselow and baked potato


Extra Hot Chicken Kebab, coslow and corn


Makan hingga menjilat jari..mixkan garlic sauce with Extra Per-peri sauce...terbaikkkk!!!Bak kate waitress tu, orang Melayu boleh tahan punya Extra Hot ni;)



Berani Punya Budak





Kami tengok filem ni pada hari khamis lepas...unplan pun..cuti pastue pergi KLCC..saja jalan, tengok TGV xramai orang..kebetulan filem Berani Punya Budak ni stat kul12pm dan kami sampai pun betul2 kul12pm...On jek la..xyah nk tunggu lelama..

Komen
5/10...rasenye memang AFdlin Shauki buat cerita ni hanya untuk suka-suka mungkin..lagipun filem ni dia adaptasikan daripada filem Brave yang ditayangkan pada 2007 di Thailand. Asalnye adalah filem aksi tapi Afdlin Shauki telah menukarkan genrenye ke filem komedi. But bagi pendapat Ann xsemua unsur komedi yang cuba dibuat tu buat Ann ketawa..Banyak part dubbing menggunakan suara Afdlin sampai kenkadang tu dah konpius dah apasal suara orang ni same dengan yg tadi tu..Hurmm...kurang menyengat la kali ni...Rasanya filem-filem Afdlin yang sebelum-sebelum ni ade yang lagi bagus

Sinopsis :
Berani Punya Budak mengisahkan mengenai Mike B (Pairote) dalam misi menyelamatkan abang iparnya, Tong (Afdlin Shauki) yang telah ditangkap satu kumpulan Mafia.
Dia terpaksa menceroboh sebuah syarikat kad kredit antarabangsa Bank Wealthy dan menawan penolong presiden syarikat itu, Lita (Supaksorn) untuk mendapatkan data maklumat pelanggan. Namun, usahanya sia-sia apabila kumpulan Mafia itu bertindak ingin membunuh Pairote dan Tong setelah mendapat data yang dicuri.


Menurut Afdlin, sekiranya Berani Punya Budak meraih sambutan yang sangat baik daripada penonton, dia sudah mempunyai perancangan untuk menghasilkan sekuel filem tersebut.


Apr 27, 2012

yeayyy!!shoppingggg lagi





yang ditunggu dah tiba..kuala lumpur book fair..






Klik kualalumpurbookfair untuk maklumat lanjut

weekend ni mcm dh penuh jek ngn program..insyaAllah, ade kesempatan nk jugak bersesak-sesak kat sini:)

 

Orang punye jugak yang sedap



Ann kat opis bukan jenis yang suke mengunyah..means bukan seorang yg rajin kuar masuk pantry nak buat air la, nk makan biskut la ape..selalu time lunch baru la masuk pantry if tapau makanan la kan..klu x, bile betul-betul dahaga baru la pantry tu jmp Ann..hahahaha


tapi ni xtau la..dah terjebak la ni..




Asam ape ntah nmnye




mashmallow


2-2 opismate Ann pny, die letak atas meja dia and memang die offer la kat kami sebab die xmakan pun..jadinye Ann memang selalu la merayap p meja die sebab nak paw asam tu selalunye sebab asam tu dah jdi gian pulak yang mashmallow xleh makan selalu,maniskan...








mekaseh pada tuan empunye, zue...asam tu dh abis pun, nnti kene cari gak ni..huhuhu

Apr 25, 2012

Kaw Kaw Burger, Wangsa Maju





Sejak menjak dok heboh psl burger grill ni , teringin jugak kenkadang tu nk merasa ape bestnye..Jadinye lepas kami ke Pameran Raja Kita ritu, saje la lalu dekat kedai burger ni...masa tu baru pukul 5lebih, orang dh stat beratur...sebaik la ade kerusi kan..klu x, jenuh nk beratur sambil berdiri..


kami pun beratur la jugak..awat xbergerak2 gamaknye..rupenye kul730pm baru diorang ni bagi nombor..












Ni keadaan masa pukul 530pm...pjg dh kan Q


time 730pm tu orang beratur dh smp ke sungai..betapa panjangnye..sebaikla xhujan..730pm baru diorang bagi nombor...




18!nombor cabutan bertuah;p




pastue die passing menu..siap2la nak order ape bagai then staff die akan pergi kat each customer yg tgh beratur tu and amik order...dah order die bagi kertas order tersebut kt kte, then kte pergi kt cashier utk byr..settle bayar, trpulang la nak tunggu ke ape..macam kami aritu pergi solat maghrib dl takut xsempat kan pastue dtg blk, burger dah siap terus amik  jek


harga burger stat from RM7.50 utk normal dan single pastue ade la nk ber tingkat ke nak set or ala carte nak ade beef bacon ke cheese terpulang la kat selera memasing..tapi rsnye ritu kami dah tersalah order la..pilih sumenye chicken burger, memang xdela nk rase grill tu..chicken ni die goreng jek..Ann igtkan chicken pun die grill..salah la pulok!




kureng kaw sebab a bit masin..


perlu rase jugak la burger daging nnti..nnti tu xtau la ble kan..tunggu la ble2 rajin nak beratur 2jam tu..huhuh





Meriah makan kfc dengan anak-anak



Makan KFC dengan 4 orang anak-anak buah, macam anak-anak sendiri jugak:)


Ni kes Okid Aqilah mengidam nak makan KFC la ni..sebaik ayahanda a.k.a abg Ann bagi duit mintak tolong bawak anak die ni p makan KFC..tetibe balik sekolah bukan muka kesian mtk nk makan KFC..pastue tak nak bungkus, nak makan kat situ..tu yang bawak sekali anak-anak buah yang lain...lagi meriah la kan..seronok betul cik Okid tu, bukan main melompat-lompat die sampai JJ..KFC JJ AU2 la paling dekat pun kan..


Okid Aqilah..4 tahun


Tak nyempat xnak tukar baju sekolah bagai nak terus pergi, pujuk2 baru la nak tukar baju itu pun tak nak mandi, nak salin baju jek..ikutla..jnji salin kang pakai baju sekolah kotor pulak


Seronok tgk diorang makan..beli bucket Combo A, 6 pcs ayam dengan wedges..Macam mak budak bwk 4 orang anak pulak;)


Dah kenyang KFC..nmpak pulak 


RM3.00 utk 5minute


Mula-mula tak nak layan tapi kesian pulak tengoknye wat muka sedih..ajak balik, xnak pulak..yealaa..5minute jek yea kanak-kanak

Muke gembira abis kan..poyo la okid;p


Nisa..malu tapi mahu kununnnn


Silap hari la korangs kite keluar time makcik korang ni belum gaji lagi, klu tak boleh kite tawaf JJ tu..hahahha..xpe...next time yea..

Ape-ape pun hati lagi gumbira bila dengar diorang cakap.."Terima kasih UUU"..;)

#UUU panggilan makcik utk Ann..kononnye nak ajar diorg panggil Mak Usu...tapi memasing dari kecik dok pgl UUuu...so..melekat la name tu..unikkan;)


Pertama kali





Pertama kali




makan apam polkadot..cumey sangat, nk makan pun sayang..sedap!!














Pertama kali




makan kek red velvet..beli di taman layang-layang kepong..not bad!








dua-dua Ann xreti buat tapi apam polkadot tu lebih menarik perhatian sebab it look soooo cute...ritu Ann ada nmpk orang wat corak ladybird , angry bird..macam-macam la...creative betul..ntah bile nak rs air tgn sendiri pulak;p

Apr 24, 2012

Cuba bukak zip



cuba bukak zip tu



















Google.com.my




marks the birthday of Gideon Sundback, the Swedish-American electrical engineer most commonly associated with the development of the fastening device that revolutionised the clothing industry.



oooo...thats why la google berzip rini;)


Pameran Raja Kita


Pertama kali menjejakkan kaki di istana negara..Pergi masa hujung minggu, confirm la ramai orang kan..dengan rombongan tadika la semua, cumey jek..sebaik dapat parking klu tak, memang next time jek la pergi jawabnye..huhuhuh

Parking free, masuk pun free..Jom tengok ape yang ada




 Ni dari gate depan


Dekat entrance pengawal akan bagi pamplet tentang pameran ni..Owh..yang tepi kiri tu ialah padang istana tapi xde ape pun, just padang!:)


Ni la Istana Negara..agak kecewa sbb yg istana ni diorang xbukak utk public..orang nak tgk yang ni la kan..bilik dia, dining, hall..;(


Intai-intai jek la dari luar..masih ada lagi kerusi meja dalam tu..kalau dpt masuk ni mesti pengalaman itu jadi lebih berharga;)


Pameran hanya di balairong sahaja..di hujungggg tepi istana..


1st thing..at the beginning..Lagu Negaraku;)


Daulat Tuanku


Koleksi peribadi Tuanku..kamera dan jam


Passport dan lesen tuanku


Miss the moment of ' Raja Sehari' :)


Now kat singgahsana pulak yang menjadi hot spot pengjung..berebut2 ok nak amik gmbr kt sini


Kalung dan mahkota Permaisuri..


Bunga emas...ingat lagi xsejarah??kan ade belajar kan..kann..


 Manuskrip lama masih di simpan lagi


Dan yang paling menarik bagi Ann

Tujuh Wasiat Raja-Raja Melayu...



Tinggalkan jejak adalah mesti;)
Gemilang, Terbilang...Love Malaysia..tetibe semangat patriotik




Apr 23, 2012

Happy Birthday Fara Ilyana


Sabtu lepas attend 1st birthday party ank kawan cik B..even umah selang 2 3 lorong tapi kami sampai lewat after zohor xsempat la nak join skali nyanyi-nyanyi Happy Birthday + tiup lilin

Ini Mesti:)


Guest Book corner yg cumey

Simple celebration, xde la game ke clown yeala anak baru setahun..masa kami dtg pun birthday girl baru bangun tdo xsilap..nnti Fara dah besar sikit mesti mak ayah wat lagi havoc punye:)


Food..Terbaikkkk!!!sedap la lauk daging tu;)
Owh..itu grandpa birthday girl, punya hotel di KL..sempoi aje


Cute cupcake


Ni la birthday girl, fara..photostat muke ayah die, Dr.Shahrul




Sebelum balik,uncle rem sibuk nak amik gmbr ngn birthday girl....behave jek Fara...good girl:)




Both parent doctor, nnti turun ke anak pulak...doktor Fara to be..insyaAllah:)

Mini Picnic


Aktiviti hujung minggu kami sambil menghirup udara segar dan jauh dari hutan batu...ala..jauh sikitttt jek dari KL..


Sungai Congkak, Hulu Langat

Kali pertama datang sini sebab perkhemahan unit beruniform sekolah rendah, pastue picnic ngn opismate siap BBQ bagai..kali ni datang dengan Chenta Hati bermini picnic jek...berdua jek kan..


Ni la menu picnic kami..cumey kan?kan?disediakan dengan penuh kasih sayang oleh suami terchenta..Sandwich Sardine, burger, Oreo dan Sirap:)

Kami sampai dalam pukul 830pagi..semangat!antara yang terawal masuk..nak pilih port pun senang

Upss..lupe pulak..bayaran RM1.00 seorang dan parking RM3.00:)


Bau pokok, daun dan air sungai...




Kita minummmmm....pagi dulu:D


Dh stat celup kaki dalam air yg sejuk itu...brrrrrrrr...


Seronoknye mandi sungai kan..yg depan tu memang nampak cetek tapi yg belah hujung sana dalam







Menahan ombak dan badai bersama-sama..boleh kaitkan tak dengan gmbr ni?;p


Kul 10lebih pengunjung dah mula ramai, segan la nak bercamwhore..Amik gambar nature la pulak



Around 1pm berkemas pulang..






Bye sungai bye pokok2 hijau...weekend yang aman...tq B:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah