CHERITERA KAMI...: February 2012

Feb 28, 2012

Melaka : Day 1 , Planning xjadi


haish...cte melaka ni lame pny story..Nov2011 kot..bukan xnak cte tp mcm byk nak cte smp rs nnti2 la cte..boleh??hahahah...disebabkan arini tbe2 rase nak bukak la cte melaka ni...boleh la wat panduan sape2 yg dlm planning nak p cuti2 kt melaka kan...

OK..cuti2 ni like Family Day la..dinamekan Bile Orang Melaka bercuti di Melaka...hihih..sebabnye??sebab orang Melaka baru nak p jalan2 Melaka yang dah makin maju tu kan..giler la havoc Melaka ni..membangun betul, jauh beza zaman kami kecik2 dulu..

Moh la kami ctekan dulu Hari pertama kami di Melaka..Tempat penginapan kami akan review later ok..Kite ke malam pertama di melaka..Ann as a pengerusi majlis, siap dengan tentatif bagaikan..yeala, cuti2 dengan family anak2 buah berderet tu..kene ade tentatif ok..klu x, sure xbergerak memasing nnti..




Macam rombongan Cik Kiah pulak;p


Ni ktorg park kete kt dataran pahlawan..fuh..parking memalam sangat la susah ok..

 Cantikkan beca..


Xnaik pun..cuci mate cuci telinga..meriah lagu2 diorg pasang kt beca ni


dari sini, berjalan ke

 Tapi xjadi..sebab Q sangat la panjaaaanggggggggggggg..


Macam uptown..xsinggah sebab hujan dah mula turun..huhuhuh


Next option, kami ce try luck ke


Menara Taming Sari, Melaka


Nampak macam xramai ok, tapi againnn...bukan luck kami la kot mlm tu...q panjanggggg jugakkkk..



Perut memasing dah berbunyi, moh la kte p cari makan yea...~to be continue~

Feb 27, 2012

Port kami kat KL Festival City


Kl Festival City- xdela slalo pergi pun..tapi so far kalau pergi sini mesti ktorg xmiss 2 tmpt ni..

Steamboat Ketam Village 1 of our favourite steamboat...kuah tomyam tu memang terbaik la..Ann pulak suke campur ngn bwng goreng die..yumm2..baru2 ni bawak anak-anak buah yang memang kaki steamboat dan hantu pedas..memang xrugi la bawak diorg dtg sini..licin ok, bertmbah lagi!


orange juice recommended!




dah panas nak sejuk pulak..ni pun anak-anak buah dah terpengaruh dgn aunty and uncle diorg..


sejukkan tekak dengan Gelato Fruity


Ni ala2 Gelatissimo jugak la..nk g The Garden slalo jenuh la kan..taste die lebih kurang jek


makan..makan...tgk dah double chin dh..huhuhuh



Vanilla dan caramon terbaik!


Feb 24, 2012

Taman Tasik Ampang Hilir


Again cte psl taman jugak..hahahha..nampak sgt kami suka p taman kan..kann..klu boleh semua taman yg ade kt KL ni kami nak tglkan jejak..korang klu ade nak cadangkan taman2 kt kami, gtau la yea..dialu2kan sgttt:)

Kisah ni pun lame dah jugak, after cik B balik keje..ni masa weekend la..nak wat cmne kan cik B kene keje weekend, abis jek keje die ajk wife die ni yg tau tgh kebosanan p la singgah taman tasik amapang hilir tu..dah kate otw dari tmpt keje ke umah..sebelum2 ni dtg p attend kenduri kawin dekat dewan yg ade kt citu xpernah pun lg jln2 pusing taman ni..


abaikan subjek yg didepan tu..hihihi..nampak belakang tu ialah rumah..dan rumah itu telah memblocking laluan taman ni..maksudnye..kte xleh nak jln 1 pusing kat sini..kte kene pusing blk ble dah sampai hujung utk pergi ke hujung yg lagi 1 tu..hurmmm..phm x??klu xphm, ce korg pergi sndr kt tmn ni..hihihiih


jalan2..nmpk laksa pulak..not bad!


rojak buah..so so la..

hahah..orang gi tmn bersenam kuar peluh ni melantak pulak kan..layankan jek..

sonot pulak tgk diorg ni wat poco-poco..windu pulak zmn belajar2 dl 'rajin' jugak wat senamrobik la bagai;p


taman tasik ampang hilir


taman yang bersaiz sederhana..sesuai utk beriadah dan bersenam juga ade dewan untuk buat any event..nice place jugak utk berphotoshoot..kemudahan byk..parking pun xsusah

Feb 22, 2012

Kerang Berbulu




Last weekend, ktorg supper..ecehhhh supper sedap ckit bunyi kan kalau ckp mkn lewat mlm x ke mcm uhhh..hncurla diet..diet??sejak ble plak..hahahahha...ok2, berbalik ke cite kerang ni..kami supper kat Laman Aiman kat kpg.baru..sj try test first pergi ni lgpun parking senang kt kedai ni

Dah order,saje belek2 menu then terpasan


 Kerang Berbulu??trs tny cik B ade eh kerang berbulu..eh, kerang ade gred2 jugak eh..huhuhu

Setau Ann kerang ade 1 jenis tu jek la..yg tu mkn wat rebus ke nak bakar ke nak msk sambal ke rendang..wuishh..terliuq plak..kami ni hantu kerang jugak lagi2 kerang bakar..

 Jadinye Ann pn google tgk ape yg kerang berbulunye tu kan..eh, korang tau ke kerang berbulu ni???





ni la ghupenye kerang berbulu tu..xbape nak bersih la nmpknye kan..





ha..ni kerang yg slalo Ann tgk..sedapppp!


So, entry kali ni sebagai knowledge la..nnti jgn trkujat la tgk kerang ade bulu ke or trjmp org tulis kerang berbulu ke..sebenarnye wujud spesies kerang berbulu ni tp mybe xseglemer kerang biase tu la kan..

Feb 21, 2012

Lunch date dengan kekasih hati


Ann selalu lunch ngn opismate jek dan blh dikatekan ktorg slalo lunch dkt2 sini xperlu nak kuar kete bagai sebab area opis ni teramat la susahnye nak cari parking..sesak!tue yg agak kemalasan tu..kdg2 jek la kalau tbe2 tergerak nak mkn sumthing or terlebih rajin baru la g lunch jauh ckit:)

So, ni nak cite beberapa minggu lepas la ni...kekasih hati Ann tu sape lagi klu bukan cik B i tu die cuti time weekdays..so dptla Ann merasa nak ade org hantar p keje, blk keje ade org jemput..lunch pun gedik nak saing jugak.of course la, mesti manfaatkan masa yg ade bersame kan..kann..setuju x???;)

Dalam 4 hari jugak la dpt lunch same...berparty la tekak ni nk makan macam2


Asam Laksa Oldtown yang sedap!


Nasi Ayam AU5 Lembah Keramat depan Syed Bistro..1 of nasi ayam yang sedap kt area ni..2 kali tau kami makan sini dalam seminggu tp sebab nak p mkn nasi ayam melawati tp tutup la plak..huhuhuuh


Dah boring mkn nasi , tekak nak western ckit nak mkn roti2 jek..

Subway at Wangsa Walk..yummmyyy!!


meriahkan menu2 lunch ktorg..merata nak mkn..gendang gendut tali kecapi...owhhh...sy xnak jadi genduttttt..;p

Feb 17, 2012

Taman Tasik Perdana..minah payung dan cik B yang sooo sweeeeettt:)


Lepas pergi planetarium, hari masih muda lagi..ecehh..cik B dok tny kt mane tmn tasik perdana kan..so bwk la p..Ann pun lame dh x p sini, ke xpernah jejak lansung..lupe dah..hahahha..lagipun kebetulan jln keluar dr planetarium tu memang akan lalu taman ni pun

So, singgah la kami ke sini..ramai jugak tau pengantin wat photoshoot sini siap ade certain tempat tu die label kan lg utk photoshoot..so sweet..ble tgk org dok amik gambo, kite pun teringin gak feeling2 perantin..

maka..sila la cuci2 mate ngn aksi2 kami nnti..ni pun dah abis selektif ni;p


very the Like daun gugur2 dan pokok2 itu


tq to payung jadi bidan terjun sebagai prop..hihihih;p







landskap kat sini memang sgt2 terjage..dan kami dah mark la tempat ni as our favourite taman..but jenuh ckit la nk jln sebab besar tapi ade tram kot..no problem..rs penat naik tram, rs nak jln..jln jek la..seyesly memang sgt sesuai utk yg nak photoshoot kt taman2..byk port tau..

kami pun dh jatuh cinta dgn satu port ni..berdekatan dengan laman perdana

ok..yg ni memang xsngka yg cik b nk melutut bagai..kamera letak kt batu and self-timer je..even malu tapi layan jek la..berkenan ngn pokok2 cumey tepi tu kan


so..sape2 yg free xtau nk p mane kt KL ni..jom la dtg sini..dpt fresh air ckit tgh2 bndar ni:)




Teater Angkasa , Planetarium Negara


Akhirnya sampai jugak Ann kt Planetarium ni setelah dipengaruhi oleh cik B..nak tgk teater angkasa katenye lagipun ni kes dh xtau nak ke mana after attend wedding kwn die kt Kajang ritu..so dengan berbaju kurung mendaki la kite ke planetarium..first time utk Ann ni..sebaik sempat coz last show pukul 4, kami sampai 3lebih.




utk tgk exhibition free jek, utk show angkasa ni RM6 sorang..


tp jln dlm tu agk keknpiusan ckit, nak cari surau sesat...nak cari jln masuk ke teater ni pun dok pusing2...rsnye diorg kene peka ckit psl tanda arah ni..huhuh


xsempat nak tgk exhibition sebab masa suntuk..of course kami akan dtg lg nnti..:)


jom..masa utk kite ke angkasa:)


pilih seat atas2 supaya xpening nnti nak mendongak:)


teater angkasa


really enjoy the show..rs mcm kte berada betul2 kt sane..cantik..SubhanaAllah..Allah Maha Bijaksana..

Actually show ni different ikut time2 dia...so korang boleh cek dekat website kalau korang nk tgk show yang lain..time kami ritu, die cte tentang solar storm..macamane die lanacarkan satelit, camne satelit tu berfungsi utk kte kat bumi ni tau ape yg berlaku kt angkasa tu..pastue tntg arora pun ade jugak cite...really really enjoy..terpegun all the time..agak2 klu nak wat romantic dinner dlm ni boleh x eh..berbumbungkan bintang2 yg cantik tu..baru rs real kan:)


balai cerap pun xdan pergi, abis show dah kul 5..dah tutup..next time yea:)


nice view from the top


saya seronok dtg sini...nnti kte dtg lg yea cik B:)


Saat Mata Berbicara



Semalam Ann baru jek abis bace 1 of novel yg Ann beli ms kt Karnival karangkraf ritu..tapi ade ckit kemusykilan or lg tepat ketakpuasan sebab bagi Ann jln cerita die tergntung..Baru nak excited nak bace part seterusnye tgk2 dah TAMAt..hurmmm








sowi...ni hnyla komen sebagai pembaca tapi yeala..memang tgh excited nak tau sape yg jd punca, nak bace kisah diorg bahagia semula..tapi..xdo..tamat sudah..


so..ade kwn2 yg dah bace novel ni..any komen???


eh..novel ape yg hangat lagi yea..boleh update list ni:)

Feb 16, 2012

Taman Tasik permaisuri, Cheras


1 of taman tasik yang selalo pergi ms kecik2 dl, yeala dulu mane de jem pun dr uamh nak ke cheras hari2 no hal la lagipun dulu taman-taman rekreasi ni xsebanyak sekarang..

tapi yang bagusnye taman tasik permaisuri ni sebab die terlindung tau, kalau orang xbiase mesti xtau ade taman kat sini..baru2 ni Ann pergi la dengan cik b coz asalnye nak survey tempat utk wat family day department die..sj la jln2 kan sambil hirup angin petang:)


green view tapi air tasik tu xbape bersih sgt..sad2;(




cantikkan pokok tu


klu part ni lebih dijaga, mesti lagi cantik..air pancut bawah tu pun xberfungsi dah


playground


tapak aktiviti utk sape yang berminat nak sewa kat taman ni




hihihih...photogediks mesti ade;p




nnti Ann share lg 1 tempat yang cantik dan best la nk wat photoshoot

Selamat Pengantin Baru Din & Dr.Aishah



Lepas menyoppingkan diri di Karnival Buku Karangkraf 2012, Ann dan kwn pergi mkn nasi minyak plak kat Hotel UITM Shah Alam..kebetulan 2-2 tempat ni dekat2 jek..so xde hal la, cari pun xsusah..








kami antr tetamu yg awal kot, 1230 sampai xramai org lagi tapi rsnye memang xramai guest pun dijemput..




nice pelamin


dah menjadi kemestian untuk kami klu attend wedding ni, mesti kene tunggu pengantin kan..so, tunggu la kami kat situ dalam sejam lebih la jugak sebaik la ade hiburan..




mak Maulana AF..sedap jugak sore aunty




pensyarah vokal, Chef Zainal dan Abul(pereka fesyen)

Really terhibur dengan persembahan2 diorang ni..Chef Zainal tu wedding planner utk majlis ni..tak silap, die la owner Restoran Tanjung Puteri yang Ann pernah cerita dulu. Ade 1 table artis2 lama, yg Ann cam Rohana Jalil..tunggu jugak kalau die nyanyi, tapi xde plak..mungkin Ann dah blk kot baru diorg nyanyi..huhuhu..xde pun amik2 gambar dengan diorg ni..segan kot;p


Akhirnye, pengantin pun tiba




Tahniah Din & wifey..semoga berkekalan selamanye..sweet outfit, nmpk secocok jek depa ni:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah