CHERITERA KAMI...: January 2012

Jan 31, 2012

Singapore : Day 2, Beach Station...Taste of Asia


Pakej yang kami beli kt Matta Fair tu include skali voucher SD5 utk FnB..So jimat la SD10 kt sini..Tp hny boleh redeem di Taste of Asia kt Beach Station ni..ni ialah station terakhir dan terhujung yea..sebab lepas tu dh laut dh..besar jugak Sentosa Island ni..



harga dlm men ni standardla..kalau xdiconvertkan ke RM..mcm harga2 kt mesia jugak..dh kate Taste of Asia so ade la makanan2 yang kite slalo jmp..xyh nak risau sgt..

Kami pilih


Bandung & Ice Lemon Tea


Xigt dah ape nm menu ni..cik B pny..


Kalau Ann pilih , mesti ade ayam pny...hihihi..ni mcm ayam penyet la...not bad;)




Lepak2 isi perut dl kat sini sementara tnggu aktiviti terakhir..penat weh dari pagi sampai ke mlm, berjalan jek kojenye..


Sambung next entry utk cite seterusnye;)


*dah nak abis dah kot cte Singapore ni..fuhhhhhhhh~~

Jan 27, 2012

Singapore : Day 2, Universal Studio...Kami Beraksi;p


Banyak sangat gmbr aksi gedik gedus gebabus sampai xtau nak posing lagu mana dan xtau nak post yang mane kat sini..so Ann amik mane yg most cute and adorable pic jek la eh..hahahha..*ferasaaannnn*;p


Taken @ far far away castle..princess fiona??hihihih


Ni taken after really enjoy our ride and balas dendam giler kt Revenge of The Mummy..serius giler muke brother tu kan..takuuuttttttt~;p


Rendah jek ble tgk gmbo ni..with Penguine Madagascar


Mascot lain pn ade tp tgk la ramai kannnn...ktorg ni main masuk jek mn yg lengang2..jnji dpt...hihihihi...





Hampir-hampir menang Oscar;p


Policewoman???




Hye Marilyn Monre..


Yeahhhhh!!!with mascot USS:D


Ikutkan mascot-macsot ni keluar ada masa-masa tertntu..jadinye ikut luck memasing la..kebetulan time kami lalu jek ade mascot baru keluar..pastue nak amik gmbr ngn diorg ni kene beratur ok..dan setiap sesi die bg berapa minit jek..so sp cepat die dpt..jadinye xyh la nak segan-segan ke ape..nmpk jek mascot ni beratur dan tunggu turn..nnti staff die akan amikkan gmbr kite baik pny:)





Fuhhh...abisla kot cite di USS ni..tapi cerita di Sentosa Island ni xabis lg..hihihiih:)

Singapore : Day 2, Imbiah Lookout


Dari Waterfront Station, kite ke Imbiah Lookout...ape yg menarik kt sini??Name pun lookout kan so mestila tempat ni tinggi dan ade byk jugak aktiviti kt sini but kami hanya nak abiskan mane tiket2 yg kami ade jek..:)



Masa ni lebih kurang pukul 3 camtu..hujan pn dh reda




Sebaik escalator yg hujung tu jek rosak kalau x, jenuh weh nak menampak sampai puncak ni..huhuhu

PITstop pertama, Images of Singapore..actually tempat ni macam muzium la die ceritakan Singapore dr zaman dijajah sampai la dah membangun dan maju..ada la patung2, khazanah-khazanah or monumen yang berkaitan yg didisplaykan








Mini theatre, cerita history Singapore




Scary pulak tgk gmbr ni..huhuhu..


Tak byk sgt gmbr dlm ni sebab kurang pencahayaan..layankan jek la ape yg didisplaykan but interesting sbnrnye..Musium kt Malaysia ade cmni x ek...hurmmm..

Last skali di Imbiah Lookout ni kami main game Desperados..masa ni memang dh penat sgt..naik trn bukit..hihihi..


Game 3D, main tembak2 pencuri..kite jd sherif..masa dpt markah byk die keluar la dekat screen tu...lenguh jugak la tgn..siap naik kuda lg tau..;p


OK..abis di Imbiah..Lasssssssttttttttt skali station kite cerita next entry ok

Singapore : day 2, Universal Studio...Hujan + Makan


After enjoy watching Shrek and friends, hujan mula turun dan perut pn dah berdangdut..so, mate memasing spot tempat berteduh dan tempat makan...2 in 1 la..sebaik dekat jek castle ni dengan cafe USS

Tapiiiiiii nak menunggu seat kosong agak menguji kesabaran..yeala tgh hujan kan knpom la semua org nak cari port lepak..so kene la tunggu mane yang ade kesedaran sivik tinggi tu makan minum lelaju dan kasi peluang kat orang lain pulak untuk isi perut..huhuhuhu..


 ayam goreng my forever favourite;)


the interior..


the crowd and its raining..

Jan 22, 2012

Klebang Coconut Shake dan kapal selam



cite sebulan yg lepas, after attend Wedding wani & salleh dekat tampin..tampin ngn melaka kan sebelah2 alang2 dekat tu ktorg ni terajin la plak nak g klebang..pekena coconut shake..ritu ms family day kt melaka xdan nak singgah, kali ni xleh nak miss..upppsss...cte psl family day akan menyusul nnti yea...huhuuh




RM2.20 sahaja...sekali sedut SEDAPPPPPP bangat!!xcukup 1 rsnye..




duta klebang coconut shake;)




senang je nak cari kedai coconut shake ni, tepi jalan menuju ke bandaraya bersebelahan caltex








hujan-hujan pun ramai jek nak singgah stop beli coconut shake ni..


otw nak blk KL, singgah pantai klebang..alang-alang tu p la tgk kapal selam..agak teruk jln nak ke kapal selam ni..




tutup pulak, xleh msk..tgk dr luar jek la...besar jugak..kalau bukak pun kene byr seringgit xslp tu pun bkn boleh msk dlm kapal tu, tgk dr luar jek..huhuhu..

Selamat Tahun Baru Cina


Untuk yang meraikan..Selamat Tahun baru Cina:)



Kate 1 Malaysia kan..semangat ry tu sume ade;p


Enjoy their performance walaupun xtau ape name music instrument tu:)


Gong Xi Fa Cai

Jan 21, 2012

Jom Priuk Sedap Deli


After lepas ngidam kat The Gardens, kite sambung sesi cuci mate di Carefour Wangsa Maju..alang-alang lunch terus la kat situ


selalu lalu lalang kedai ni, kali ni baru nak singgah

ade steambot, kuah die kasi sup ayam dan tomyam skali..RM25++ xsilap tapi ktorg sebab perut xbape kosong time tu kan jadinye pilih ala carte jek la


Ayam Kepek untuk Ann..Cantonies Yee Mee kot utk cik B..


Ayam kepek tu mcm ayam penyet la nm jek lain tp rs die ok la..sambal pn xdela pedas sgt..just nice..tp cik B xsuke la ayam penyet pdn la die xmo pergi Ayam Penyet Ria tu..rugi2;p



next time boleh la try steambot pulak..ade sesape prnh try x??any comments?



Jan 20, 2012

Bilik dah besar, view dah cantik...tapi sensorang;(


owhh..ni kisah last week...TERpaksa berjauhan dengan cik B selama 4hari, first time ni sejak kawin sethn lepas.walaupun ms 'in relationship' dulu dah biasa PJJ selama 7 thn igtkan dah kawin xperlu la lagi nk PJJ kan..tup2 kene p outstation la plak..


besarkan bilik ni..


ada jakuzi lagi tau


bilik seaview..lovely!waaa..tingginye, tingkat 30 ok:D


hotel 36tingkat..jakun la jugak memula masuk lift..byk benau butangnye;p


gedik tepi pantai di siang hari pn xde feel


time malam apetah lagi...kalau dengan cik B mesti ktorg sakan ronda


Persiaran Gurney yg sentiasa busy



dah namenye koje kan..nak xnak kenela tinggalkan encik suami..rsnye pasni xmo la lagi outstation.even ade elaun bagai tapi..mmm..mmm..xpela kot.walaupun pergi site visit jek tp penat seharian tawaf kilang.

4hari pn nk kecoh ke???tgk org lain ramai jek slalo weekend wife la ade tu mkn bulan xjmp la relax jek diorang...ni 4 hari pn nak kecoh kan..mmm..rsnye cukup la kot zaman bercinta dl 7 thn berjauhan..dah kawin, dh bg dok dekat2 ni xmola jauh2 lagi..xbiase la;p


~windu la pulak nak bile pergi kerja nampak laut, balik kerja nmpk laut..skang??mn nak cari laut wehhhhhhhhhh~~

Jan 19, 2012

Kalau dpt sape yg buat ni...siapla



Khamis yang penuh cerita, dari otw ke opis berselisih ngn pemndu kereta perdana giler..suka suki cilok line pastue blh wat isyarat yg memang mintak kene maki...uhhh..pagi2 wat orang hangin!


Pastue smp opis cam biase la Ann antara yg terawal yg kene bkk opis atas tu..pdn la pg td rs mcm xsedap hati kan..ble bukak lampu tgk




pintu bilik xbertutup, barang bersepah..hati ni dh mcm2 terdetik tp masa ni memang xterpikir lansung ade orang nk pecah masuk sebabnye pintu opis atas ok jek berkunci pastue xde plak alarm trigger ke ape..








Keadaan dlm bilik Ann






Drawer Ann dikopakkan oleh diorang ni, segala cabinet laci sume di geledah..sebaik xde brg berharga dlm bilik ni diorg amik


tapi yg paling teruk kat bilik akaun la..dengan petty cash, cpu,laptop...adehhhh..






Seriau jugak la tengok mule-mule rasa mcm betul ke ni, nk wat ape ni..sebaik asstnt maneger dh dtg masa ni, terus ktorg g wat polis report dl








Jenuh jugak la nk menunggu polis ni dtg untuk amik gambar bagai..dah la xblh nak usik ape2kan..kul 2lebih ptg baru polis dtg tu pn after dah kol byk kali..haishhhh..sehari suntuk kerja xjalan..






Sempat la amik gambar kamera dan peralatan2 polis tu..die cek la tmpt2 yg mane ada kesan cap jari tp xbyk pun.Kire pndai la malaun yg ceroboh ni kan..dah la die kopak syiling bumbung bagai..sabar jek la..polis tu kate before this ade jugak kes dekat2 sini so maksudnye memang tgh HOT la kawasan ni dengan kes ceroboh ni. Lagi-lagi area ni ade byk construction kan..diorang suspek warga asing yang pny kerja ni..





ni pun jadi slh satu bahan bukti sebab diorang ni sempat bersantai minum air kt pantry kami..wah2..ko nak hilangkan dahaga eh??memang panas la ko selamanye..geramm!choclate2 dlm pantry tu pn dikebasnye..dan yg paling xleh blah telekung Ann pn jd mangsa..sabar jek la..

tapi yg lawaknye polis yang dtg periksa tu sama la plak D.O.B ngn Ann siap die tny Ann lahir siang ke mlm..Ann lahir pagi..pastue die kate padanla cerah, die lahir mlm tu yg gelap..hahahha..adehh..

pastue kan..kann..die cop name die kt report paper tu..sekali..adehh..memang kebetulan la..


name ayah die same la plak dgn name cik B...hihihihih..terkelu polis tu ble Ann cakap name same..langsung die lupa ape die nak ckp..hahahha

eh..ape2pun, tetap xpuas ati dengan malaun2 tu..siap la klu dpt..suka suki jek nak curi-curi kan..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah