CHERITERA KAMI...: Cameron Highlands : Sungai Palas Boh Tea Plantation

Oct 18, 2012

Cameron Highlands : Sungai Palas Boh Tea Plantation



Hari yang panas dan cerah mulanya bertukar mendung dan hujan di tengahari. Sebabkan penat dan ngantuk, sempat la tidur sekejap tapi tak boleh nak layan sangat mata ni kang tak berjalan la jawabnye. So next stop, kami ke Sungai Palas Boh Tea Plantation.Tempat yang makin glemer lepas keluar scene dalam cerita Ombak Rindu. Actually boleh jek nak pergi lepas turun dari Gunung Brinchang tapi sebab tempat ni buka pukul 9pagi dan masa kami turun tu baru pukul 8 pagi, tu yang balik breakfast kat hotel dulu.



Parking dekat padang bawah tu, jenuh jugak nak mendaki bukit.Hujan renyai-renyai tak lalu la kat ladang teh bawah tu. Bagus jugak cuaca mendung.Sejuk!





History of Boh. Boh bukan name org atau ape, memang Boh ni dinamakan sendiri oleh founder, J.A Russell.



Jom minum petang..Mahal?memang la tapi gedik jugak nk merasa kan. Tak pe, sekali sekala. Dapat pulak seat dekat luar.Heaven cuma sesak cikit la.Yeala hari ahad.




Tauke Boh:)

Heart:)

Please take note, Sungai Palas Boh Tea Plantation closed on Monday. Hari lain buka dari 9pagi-4.30ptg.


Antara tempat Must visit at Cameron Highlands

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah