CHERITERA KAMI...: Cameron Highlands : Perjalanan turun Gunung Brinchang

Oct 15, 2012

Cameron Highlands : Perjalanan turun Gunung Brinchang


Setelah seronok, leka dan puas menghayati keindahan pemandangan dari puncak Gunung Brinchang, pukul 8pagi kami bergerak turun dari puncak tersebut. Melintas di Mossy Forest , memasing dah penat mungkin jadinye xsinggah pun. Tengok dari jauh sahaja. Banyak kereta dekat sini, means ramai la org dalam tu kan. Sesapa yg plan nak camping, boleh la camping dekat sini.Sure sejukkkk bangattt:)

Makanye, perjalanan untuk turun semula ke bawah diteruskan.

Begini la rupa jalan yg kami lalu awal2 pagi td, masa tu gelap. Bile dah terang ni baru nampak camne rupenye jalan tersebut.Alhamdulillah..masa lalu jalan-jalan curam dan sempit ni xberselisih dengan kereta yg nak naik.Kalau tak?pepandai la kome nak adjust yea

Tadi kami berada di menara itu, Puncak Gunung Brinchang


Kebun kobis

Mountain Strawberry Farm

Makin kebawah, dah mula nampak ladang teh yg hijau ni.Macam carpet pulak sekali tgk kan.Kalaulah boleh golek2 atas ni kan.


Heart:)



Hamparan hijau yg meluas..

We Love It!SubhanaAllah..

Alhamdulillah..berjaya dan selamat sampai ke bawah. Balik hotel isi perut yg berkeroncong ini. Cuaca agak panas sikit pagi ni, masih ade lagi tempat yg nak pergi. Mengharap cuaca baik sepanjang hari tapi......Kita sambung next tentry yea:)

5 comments:

Saya Disini said...

cantik sangt pemandangn nya..

~Beb~ said...

berpuluh kot tahun tak pegi. masa kecik2 dlu sll abah bwk jln2.. dlu tak ch, lgkawi, kltn tu je tarikan msia.. ah rindu!

Ann@zanyra said...

Saya Disini : cantik sangat2..

Ann@zanyra said...

Beb : gayenye kene pergi la Ch ni, leh mengimbau old memories..kami pun lame jugak tak naik Ch ni, tu yg excited terlebih:)

Anonymous said...

Thanks for taking this opportunity to mention this, I'm strongly about it and I benefit from garden greenhouse structures this subject. When possible, when you gain data, please update this website with new information. I have found it extremely useful.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah