CHERITERA KAMI...: Cameron Highlands : Kampung Taman Sedia

Oct 22, 2012

Cameron Highlands : Kampung Taman Sedia


Maaf la cerita Cameron xsudah2 lagi..ade la 2 3 entry lagi kot. bertabah jek la yea. Harap dapat share info2 yang berguna utk kawan2;)

Next stop lepas dari Sungai Palas, tentula cari strawberry pulak. tak sah dtg cameron kalau xjumpa buah merah ni kan. Masa ni hujan reda dah tapi agak dah lewat mungkin jadinye strawberry banyak dah abis. Tinggal hijau2 jek banyak.


Upsss lupa pulak nak mention yg pencarian strawberry kami ni di Kampung Taman Sedia. Info pasal kampung ni pun bile search google dan terbace blog Mr.Kumai pasal kampung ni. Tanah rezab Melayu di cameron yg ade banyak homestay dan juga  strawberry farm. Menarik kan??Patut dan wajib datang sini. Support Melayu!!Semangat betul.


Tak susah pun nak cari kampung ni.Kalau dari Brinchang tu ade 3 simpang yg ade sign ke kampung taman sedia ni. Masuk la mane2 simpang pun, akan jumpa jugak kampung ni.


Mula2 kami singgah di Opah Strawberry Farm..Sedihhhh sebab strawberry merah dah abis..xbanyak choice..Sedihh!datang petang2 lagi kan..memang la susah.



Pencarian tetap diteruskan

Sedih jugak;(


Untungnye datang sini sebab strawberry farm ni dekat2 jek..Masuk la mana2 yg nak.best kan kawasan ruamh tanam strawberry,gempak x??




Alhamdulillah...berjaya jugak jumpa 1 farm ni.Berbaloi2.Akan konngsi next entry eh:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah