CHERITERA KAMI...: Cameron Highlands : Gunung Brinchang (Projek Confident Giler)

Oct 12, 2012

Cameron Highlands : Gunung Brinchang (Projek Confident Giler)


Seawal jam 5.15pagi kami dah bangun dan bergerak dari resort ke Gunung Brinchang. Cik B yg terlebih semangat lepas Ann tunjukkan gambar-gambar di blog Mr.Kumai. Cantikkan dapat tengok matahari terbit?
Dengan jalan pun tak tahu arah mana, main agak2 jek la. Dah la sunyi gelap. Sesattttt!!!!Nak patah balik pun kene sampai ke hujung nun baru boleh nak reverse. Bawak pulak kereta comel bukan jip pun.Seram, cuak, takut semua perasan la ade..Senyap jek memasing dlm kereta.Kul 5.30pagi masa tu sape la yg ade..Rumah pun boleh kire berapa kerat.

But finally we did it!!Alhamdulillah...lega sangat bile sampai tempat yg dituju. Dah nak dekat puncak tu baru la nampak ada khemah, ade 2 kereta. tunggu sampai matahari naik baru boleh jalan. Dah kate gelapkan, torch light pun xbawak.Kuikuikui...Ada pondok atas tu, dapatla subuh berjemaah.Alhamdulillahhhhh...


Oh..ada lagi 1 cabaran, nak sampai tempat yg boleh nampak view yg diingini pun mencabar jugak sebab kami hanya pakai selipar.malam sebelumnye hujan, tanah pun berselut la.jalannye pun kecik jek..berpaut jek la dekat pagar Telekom tu.Hampir-hampir jugak la putus asa.Hahahah..Lawak la masa ni.Sorry B kalau time ni ada cakap yg mengarut2 kan.Huhuhuh...

Legaaaaa sangat bile dapat tengok view macam ni.SubhanaAllah...hilang segala rasa tadi tu.

View agak terhalang sikit, kalau larat boleh panjat la tebing pagar belakang tu..Kabus pun xberapa ada



Tadi nampak view pekan, kami pergi belah lagi 1 yg jalannye lagi baik dan lapang. MasyaAllah viewnye rasa macam ada kt oversea pun ada, rasa macam memang betul2 mendaki gunung pun ade.Kami kan ngelat mendaki gunung naik kereta.Hihihih.

Cantik kan??Heart:)






Nyaman, segar, fresh, cantik..Mana nak dapat view dan rasa cmni bile dh balik KL?mane?mane??Alhamdulillah..kerana diberi kesempatan untuk merasai dan melihat sendiri ciptaanMu ini Ya Allah..

Baru la nk bergelak..awal2 tadi, rasa muke ni kurang darah kot;p

Yeayyyy!!Kami berada di puncak Gunung Brinchang pada ketinggian 2031m..Bile kte nak naik Gunung Kinabalu pulak ni B??Dalam mimpi jek la;p

Dengan kaki yg berselut bagai, selipar dah tercabut,licin pulak..Kaki ayam jekla senang.Next time kalau nak buat Projek Confident Giler ni kene la prepare dan standby ape yg patut yea;)

Menara tinjau, kalau larat boleh panjat sampai atas..lagi banyak view menarik utk dicapture.Ann memang dah surrender awal2, cik B pun naik separuh jalan jek.Kami xperasan pun menara ni awal2, dah nak balik baru nampak.Huhuhuh.


Good job cutey..Kite berjaya sampai ke puncak!Kecik jek puncak ni sebab ada menara Telekom kan.So, hanya kawasan sekeliling itu sahaja yg boleh nak lalu utk ambil2 gambar.

6 comments:

Falsya said...

gie sana xpenah lagi memanjat nie..hehe..kite yg selalu gie pun selalu sesak..nak patah balik mak aiii, menguji kesabaran betul..;)

Saya Disini said...

cntiknye pemandangan..sejuk mata mandang

Ann@zanyra said...

Falsya : ni yg pertama dan terakhir la kot sampai sini..naik time gelap2 mmg scary

Ann@zanyra said...

Saya Disini : cantik sgt, fresh air..

Mama Aimi Najla said...

wow cantiknya pemandangan..

Ann@zanyra said...

Mama Aimi Najla : cantik sangat2...nyaman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah