CHERITERA KAMI...: First time jual kuih

Aug 15, 2012

First time jual kuih


Sapa tau kuih Popia Nestum?Tak tau masuk kategori kuih ke ape.Tapi die versi kuih tiram cume kuih tu guna kulit popia. Yang kuih tiram tu guna tepung kan. Tau la jugak buat kuih ni tapi macam tak tergerak nak buat kat rumah pun takut tak laku.Boleh?Hahahha...

Pastue ada sekali akak Ann bawak balik kuih ni beli dari kawan die. Ann cakap la tau buat kuih ni, nnti la try tgk laku jek diorg ni makan kan. Pastue dah beli la barang-barang bagi cuma tak berbuat je.Hihih.Bila tengok Mama Isya, post kat fb psl die buat Popia Nestum ni tbe2 timbul semangat nak buat.

Ketua juri tentula ibunda tercinta kan.Bile dia cakap sedap tu, kire pass sesangat dah. Tergerak hati saja nak bawak sikit ke opis, kasi yg kwn2 upper floor ni jek try kalau ada yang nak order.Tak sangka, laku la 4 balang.Alhamdulillah.Memang senang nak buat, tapi rajin ke tak.Pastue bulan puasa kan.Masa tu terbatas sikit.Tak kan nak ngadap kuih jek.Huhuh.So, kene pandai agih-agihkan masa.Salute la pada yang buat business kuih besar-besaran tu. Tapi kalau start before puasa, mesti rasa tak tunggang langgang sangat kan.
Ni seminggu nak raya baru nak promote, baru nak buat.;p


ada 2 perisa..Nestum+Horlick dan Susu tepung+nestum+horlick;)

Settle utk yg order, nnti sambung utk sendirian berhad pulak. Nak bawak blk kpg jugak.Yang dekat rumah, xdan penuh balang tu;p

Alhamdulillah.....

4 comments:

Nana said...

wah menarik je ni nak resepi! ehehee

FiZ said...

selamat berniaga :).nampak mcm sush je nk buat..cer citer dlm nex entry nanti cmne nk buat.hehe

Ann@zanyra said...

Nana : hihihih..nnti kte share eh:)

Ann@zanyra said...

FiZ:mekaseh..saje suke2 jek..insyaAllah nnti kite share eh resepi ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah