CHERITERA KAMI...: Berbuka di Tanjung Harapan

Aug 9, 2012

Berbuka di Tanjung Harapan


Settle shopping di Setia City Mall dalam pukul 5pm, ingatkan nak sambung layan wayang pulak tapi nnti ade yang berbuka dalam cinema kan. Cik B ajak buka kat luar. So, N suggest pergi Muara. Dah alang-alang dekat ngn Klang ni. Ada dalam setengah jam jugak. Sebelum gerak tu call dulu tanya ada kosong lagi tak, pastu staff die cakap datang je. Sampai-sampai dekat muara tengok kereta dah banyak parking kiri kanan jalan, jangan full sudah. Sebaik la kami punya table tu last kopek. Baik punya dekat ngn tmpt basuh tangan.hahahah.Nasib la. Nak sangat kan. Takde la nak feel makan ngadap laut. Ngadap tempat orang bakar-bakar je.

Full House


Pilih ikan pun sesak. Nak tunggu bekas ikan tu pun kene beratur. Ada la dalam 15-20minit kot dari tunggu bekas, pilih ikan udang sotong bagai dengan nak p timbang. Dah pergi berdua jek kan.Sorang kene jaga meja, sorang kene memilih2 ni.



1 jug bersamaan dengan 4cawan air. Disebabkan jug abis katenye, die bg la 4 cawan air fresh orange ni.Sedapppp!Siap tambah lagi 2 cawan;)


Kerang bakar (yang besar tu la kerang berbulu)

Masuk waktu berbuka nasi ngn lauk-pauk tak sampai lagi. So, berbuka la dulu dengan kerang ni. Cik B pergi solat dulu. Dalam 7 lebih baru dapat nasi dengan lauk segala memasing terus ngap!

Ikan Gerut gerut kukus.Sedap!Cik B sapu licin


Udang masam manis.Terbaikkkk!Fresh!


Inilah hasilnye.Alhamdulillah..habis licin, tak membazir.

Cumaaaaa...sotong celup tepung kami lambat sampai. Orang ramai dah beransur pulang dah pukul 8.15 macam tu baru sotongnye sampai. rasa sikit-sikit pastue suruh diorg bungkus.Dengar ada yang merungut cakap servis lambat la, lauk tu xsampai, ada yang salah hantar, tertukar macam-macam.

Pada kami, still puas hati even sotong tu dah sampai hujung-hujung. Boleh bawak balik makan dekat rumah.Servis ok. Pekerja diorg dah cukup ramai dah, tengok memasing sempat minum air je masa buka.Tauke pun siap turun padang lagi tolong serve. Tak boleh nak expect lebih-lebih kan kalau dah kite berbuka tempat yang full giler. Ape-ape pun tetap puas hati!Semua lauk adalah sedap!


Total.Hahah.RM110!Terkejut jugak memula. tapi macam dah agak sebab udang tu yang mahal. Udang besar-besar kan. tapi cik B kate, xpe..janji puas hati.Udang tu memang terbaik dari ladang!;)

p/s : mmm...tisu wangi tu rasanye tak perlu cas kot. die memang bagi tak semua orang guna kan.ape kate anda??

p/s : sorry entry ada gmbar makanan yang mengiurkan;p

4 comments:

myza said...

ikan gerut tu ikn jenahak ke?sama @ TAK??..TISU PON CASSS??? HUHUHU

Ann@zanyra said...

myza : mmm..xsame..tp mn lg mahal?hahah..tbe2 aku rs mcm mmm..mmm..aah wehh..tisu pun cass..

Nana said...

sekali je penah g
mmg sevis slow
serik dah
sebab lapo tunggu makanan hahhaa
makanan sampai ada yg lambat ada yg cpt ada yg dh makan br dapat

Ann@zanyra said...

Nana : tuela..kedai sentiasa penuh ni mmg menguji kesabaran..lagi2 time puasa ni kan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah