CHERITERA KAMI...: Sutra Beach Resort, Terengganu

Jun 29, 2012

Sutra Beach Resort, Terengganu


Dari Kelantan kami ke Terengganu pula, plan nak stay 2 malam dekat Terengganu ni. Sangat tak sabar nak tengok laut dan pantai dekat terengganu yang cantik. Mula-mula plan nak pergi Pulau la konon kan. Tapi tak jadi la. Kita cuti-cuti kat darat jek la dulu, ada rezeki next time kite pergi pulau plak yea B:)

Ann pilih Sutra Beach Resort ni sebab terpesona dengan view dan kedudukan resort ni yang betul-betul tepi pantai, pantai suka dengan pool yang infiniti view tu kan. memang dah target dah nak stay dekat sini. Dan kami buat online booking thru asia room.com.


At first Ann booking standard room. Pastue bila search balik semua,eh nak tukar la deluxe room. So, masa cek-in tu Ann saja la tanya boleh tak nak upgrade bilik dari standard ke deluxe. Pastue diorang cakap boleh. The best part is kami bayar harga yang sama dengan harga standard room tapi kami dpt upgrade ke deluxe room. Best kan?!!Selamat la duit 100++ tu.Hehehe.



Kami dapat bilik bawah, tak jauh dari main area dan yang penting seaview!



Agak sedih sikit la sebab Ann tengok facilities kat sini macam dah tak berapa jaga sangat. Kayu-kayu yang dah nampak mereput. Tapi still bersih la kawasan bilik dan resort ni.Oh yea, wifi dekat restaurant sahaja. tu pun slow kata cik B.


Toilet..mmm..nampak karat-karat sikit..Senang cerita look likes macam tak dijaga dengan bersunnguh-sungguh.





Ape-ape pun semua yang tak ok tu lenyap when it comes to



SubhanaAllah...tenang, damai..Rasa nak duduk puas-puas kat luar ni. yang nampak kecik sane tu, Pulau Badong.






Swimming pool..Boleh berendam dengan pakaian bebas. Tak perlu nak berswimming suit. Itu yang best. Dah la tak ramai orang. Heaven!





 Itu ialah restaurant sutra dan sebelah kanan yang link ke restaurant tu ialah lobby



Pasni sambung cerita di terengganu pulak yea:)

#entry tanpa gambar kami sebab Ann dah excited mengadap laut dna tak pikir nak posing ke ape. Cik B la amik gambar sensorang:)


4 comments:

cik dah faridah said...

hai salam singgah..

ada kat trg lagi ke skg?kalu sutra ngan tmpt idah ni adala lam 15minit gitu..dl pernah kampeni wat fmly day kat sini...tak tido sana just main2 jer

Ann@zanyra said...

cik dah faridah : hai..xla.yg ni kami pergi bulan 2 haritu baru berkesemptan nak share kat sini...ooo..cik dah org tganu eh..bestnye hari2 dpt tgk laut cntik ni..neway, terima kasih singgah:)

Wan Nur Nadhirah Wan Mohd Rozi said...

Salam..selain kolam renang, ade aktiviti lain x yg disediakn kat sana. Scuba dive for ex. Ade ke?

Wan Nur Nadhirah Wan Mohd Rozi said...

Salam..selain kolam renang, ade aktiviti lain x yg disediakn kat sana. Scuba dive for ex. Ade ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah