CHERITERA KAMI...: Surprise birthday untuk suami

Jun 25, 2012

Surprise birthday untuk suami


Lanjutan dari video surprise haritu,kali ni kasi close-up lagi ape yang berlaku:)

Actually birthday cik b middle of Jun haritu, dan surprise birthday ni berlaku end of May. Memang in advance betul la dalam 2weeks camtu tapi sebab Ann pikir cik B dah cakap awal-awal die susah nak cuti on Jun pastue macam lagi senang kot nak plan buat awal mesti cik B tak dapat agak punya kan;)

Kebetulan kami pergi short vacation kat Hatten Hotel Melaka , tiba-tiba idea datang why not celebrate je kat situ. So, Ann pun call hotel tanya la diorang provide tak service ni just nak buat simple-simple jek. Decorate bilik ckit dan 1 piece of cake pun dah cukup. Yeala, kami berdua jek kan. At first memang a bit kelam kabut la sebab macam few staff yang incharge. kejap orang ni call, jap lagi orang tu call. but end-up Ann berurusan dengn Cik Wawa, asstnt manager. Memang bagus la PR and service dia. Ann plan masa cek in tu masuk-masuk bilik dah terus jadi la surprisenya but Wawa suggest why not masa cek in tu buat biasa-biasa dulu nnti bila keluar petang tu roger dia, nnti dia akan masuk blk la utk set-up surprise ni. Ann pun ok jugak tu kan. Sebab asalnya tak sure nak keluar ke tak petang tu, tapi nasib baik la plan nk pergi jumpa adik kami tu kan. Seminggu tau tahan debar ni, jadi ke tak camne la diorang ni nak buat nnti. Pastu nak tahan rahsia la dengan cik B.Wuishhh...memang tak leh nak buat keje lain la.

Bilik Ann request seaview, diorang bagi bilik hujung yang privacy dan tersorok. I Like!Siap Wawa ni escort la kami naik bilik masa cek in ritu. Ann dah gabra jugak takut cik B pelik ke kan. Yeala, siap berescort bagai.Hihih. Wawa memang dah cakap we will treat you as a VIP guest.


Masa cek-in.sambil tu sempat tanya Wawa macam mana dengan preparation semua. sebaik cik b sibuk ambil gambar;)


Then malam tu pulak lepas hantar adik balik rumah, cik B ajak jalan-jalan dekat Jonker Walk. Ann memang la nak tapi time tu dah pukul 10lebih, Dah tak menahan dah nak surprise. Ann yea kan aje la masa cik b ajak kan. Cik B cakap kita cari dulu parking dekat-dekat situ kalau takde parking kt hotel la. Fuhhh..sebaikla parking takde.Haahaha..memang berdoa jek la dalam hati ni. Sebaik jugak, ada barang nak hantar pergi bilik. Cik b suruh Ann tunggu bawah je biar dia sorang naik bilik hantar barang. tapi Ann cakap, takpela nak naik jugak. Nak pergi toilet, sakit perut. memang sakit perut pun masa tu.Hihih.Bertambah debar dari dalam lift nak sampai ke bilik.Sbaik cik B yang bukak pintu.Ann kat belakang tertinjau-tinjau jugak ape la jadi kat dalam tu.End-up sendiri pun speechless.Memang tak sangka.

Weeeeeeeeee~~




Sangat suka dengan deco ni:)

Request 1 slice cake tp dapat sebiji cake..rezeki, sedap pulak tu:)






Kalau ada bath tab ni lagi syok kan:)


HAPPY BIRTHDAY B!Surprise kan b kita sendiri pun tersurprise jugak dengan outcome macam ni


Tq Wawa..Great Job!

1324..cool number, great short weekend getaway!

6 comments:

WILAYAH C.T.M said...

bestnya kakak comel!...hihihih.serius muka kakak comel mcm kawan kite la..

Ann@zanyra said...

Wilayah C.T.M : hihih..kem slm kat kembar akak tu tau..ade gmbr x?nk tgk, same tang mane tu..hehehhe;)

~~AzaLea~~ said...

Ann bg besday present pe kat En. B?

Ann@zanyra said...

Azalea : belanje mkn je.present kami kumpul saing anniversary nnti:)

kemei said...

cantiknya...kt mn ni?

Ann@zanyra said...

kemei : cantik kan..ni kt hatten hotel melaka:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah