CHERITERA KAMI...: Selamat datang ke Hatten Hotel Melaka

Jun 18, 2012

Selamat datang ke Hatten Hotel Melaka


Kisah weekend getaway kami hujung bulan lepas, actually bukan last minute plan memang dah decide nak bercuti-cuti konon lame sgt dh xbercuti berdua last skali bulan 2 kot.hihihih..kisah cuti bulan 2 pun xstory lagi..skip dl la yang tu sebab pjg sangat.hahhaha..lagipun cuti yang kali ni bersempena nak menyambut birthday cik B(ok yang ni pun akan diceritakan kemudian). Kite review psl hotel ni dl la yea.


Hatten Hotel, Melaka

Kenapa melaka?sebab kami cuma nak short weekend getaway semalam jek. tak mau pergi jauh-jauh nnti penat driving masa utk rehat kurang. So, sama jek la dengan tak bercuti kan. Nape pilih hotel ni?Mmm...Jom Ann bwk jalan-jalan dl kt hotel ni yea..










Lobby and reception area dah settle sekarang jom kite masuk bilik;)


Tadaaaa...seyesly xsangka bilik ni luas dan sangat selesa..sade 2 section, 2 tv


Awal-awal ni jek konon tgk tv kt belah ni..end-up terbukak tanpa penonton, layan tv sambil baring atas katil sanun tu lagi best kan;)


Tea & coffee making facilities...dalam cabinet tu ade freezer..dan ada buah-buahan semangkuk..;)


Comfy bed




Behind the mirror...nice bathroom.air shower tu laju ok..puas hati!


 Cukup semua ada. Yang penting iron. Huhuh..cerewet skit kang takde baju ok lagi la kot xberiron, kalau tudung lagu mane nak pkai klu berkedut-kedut kan.


View dari bilik kami, level 13..memang Ann request nak seaview dan diorg bagi bilik yang tersorok dan privacy..sebabnyee?nnti Ann share yea;)


Dalam sejam dari lobby sampai ke bilik kami dah betul-betul rasa puas hati tapi Ann yang masih berdebar-debar lagi masa tu sebab masih ada agenda yang menunggu;)

To be continued....

6 comments:

Myra Jay said...

Besar jugak Hotel ni, nmpak bilik pun selesa je ;)

Ann@zanyra said...

Myra Jay : aah..besar dan selesa sgt bagi kami..klu bwk family...boleh bentang toto kat depan tu..:)

Nowwa Fitri said...

Arghhh bestnyer..balik Melaka kalau tido hotel mcm hina umah mak mentua ai jea...maka terpaksa simoan hasrat dari tido hotel.Hahahha

Ann@zanyra said...

Nowwa :upss..klu dh umah mentua xdpt la den nk nolong eh.ni kami sebaik memang hometown sndr..so, xdela sesape nak touching2 kan..hihihihi

Anonymous said...

I believe everything said was actually very reasonable.
However, what about this? what if you wrote a catchier title?

I ain't saying your information is not solid., however what if you added
a post title to possibly grab a person's attention? I mean "Selamat datang ke Hatten Hotel Melaka" is
a little plain. You could glance at Yahoo's home page and watch how they create
post titles to get people to click. You might add a
video or a related picture or two to grab readers
interested about what you've written. In my opinion, it would bring your
website a little bit more interesting.

Also visit my web blog: magento themes

dalila said...

antara hotel idaman..hihi..tp susah sbb husband xsuke hotel tgh town sebab melaka mmg selalu sibuk klu time cuti2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah