CHERITERA KAMI...: Sedih tengok surau ni

Jun 7, 2012

Sedih tengok surau ni










Sedih x tengok keadaan surau yang macam ni?Dekat mana surau ni?Dekat I-City Shah Alam. Satu kawasan yang besar yang memang menjadi tumpuan pengunjung lagi-lagi musim cuti sekolah ni. Yang ni cik B sempat capture surau lelaki. Surau utk perempuan pun lebih kurang la macam ni, muat 3 orang je. Lepas tu, tempat ambil wudhuk pun takde. kene amik dekat tandas. Memang xselesa la. Kalau tandas dekat rumah kita tahu sapa yang guna. Tapi ni tandas awam, bercampur dengan bangsa-bangsa lain. tengah-tengah nak ambil wudhuk kt sinki tu ada pulak orang cina dok wat muka pelik tgk kita. Dengan toilet tu pun ternganga luas, laluan utk org lelaki nk ke toilet jugak.Haiyoo...

Masa first time kami pergi pun, tumpang solat dekat slh satu kedai makan dekat situ. Owner kedai tu dia buat sudut kecik utk solat. Itupun bercampur lelaki perempuan. Kami tak tahu la kalau ada surau yang lain dalam I-City ni tapi yg baru kami pergi ni memang follow penunjuk arah tu. So, Ann igtkan surau yang lebih selesa la dari sebelum ni. Tapi???

Bukan nak tunjuk bagus atau apa. Tapi sebagai 1 tempat yang menjadi tumpuan ramai dan kita ni duduk dalam negara Islam kan tempat beribadah macam ni perlu la dipandang berat. Jangansambil lewa jek.Boleh jek gunakan salah satu ruang kedai yang ada kat dalam tu di ubah suai menjadi surau. Sebesar-besar I-City tu tak kan xde lansung ruang yang selesa utk dijadikan surau.Harap-harap pihak pengurusan ambil serius hal ni.


8 comments:

lepak.com.my said...

ishh,....memang tak patutlah surau macam ni.

Ann@zanyra said...

lepak: kannnn...memang sgt xpatut

myza said...

Xde ke.masjid terdekat..

Ann@zanyra said...

myza : masjid ade tapi kene keluar la dr i-city ni..

myza said...

Dh lma x pg i city ni..huhu

Ann@zanyra said...

myza : aku rs yg lame dl lg best..huhuuh

Anonymous said...

mmg betul lah...surau kat i-city sgt sedih..sy dah pegi baru2 je ni.. 2012..still mcm dlm gambr..no upgrade..truk betul pemaju i-city nie..

Ann@zanyra said...

Anonymous : yeke??hurmm..ble la diorg ni nk upgrade surau yea..teruk sgt2..kene buat aduan cmni kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah