CHERITERA KAMI...: Resepi YB Shah Alam..burger besar punya

Jun 15, 2012

Resepi YB Shah Alam..burger besar punya


La ni hangat dengan fenomena burger kan..mula dengan burger bakar sekarang pun rasanye dah banyak dah stall burger jual burger bakar ni. Sejak menjak ni kecoh pulak burger besar kat S.alam tu. 

Kebetulan ahad baru ni pergi Shah Alam, so alang-alang tu nak try la burger besar ni. Kalau tengok dekat blog Resepi YB@Yazid Burger ni kite kene order awal sebelum dtg melalui sms. Ada la dlm blog die bgtau cara-cara nak order sampai la cara camne nak bayar. Kami pun follow la step-step tu tapi sampai part nak bayar tu memasing dh konpius. Tapi kami dah send la sms utk order tu but xde terima apa-apa msg reply dari diorg. Kol no. tu pun xberangkat. So, tawakal jek la pergi redah cari kedai tu, kalau ade rezeki ade la kan.

Xde susah mane pun nak cari cuma kedai tu tersorok la dalam food court igtkan tepi jalan jek. Sampai dalam pukul 5ptg orang xramai lagi. Tny la owner tu kami dah order, die tny dah byr belum.Belum. So, dia amik la order semula masa tu, no.8. tunggu dalam 15minit camtu dah siap. cepat!mungkin sebab awal tak ramai orang lagi kan.


Resepi YB dengan Yazid burger kedai yang sama:)


Kalau tgk kat blog die ade burger 250g, 500g dgn 1kg kan. Yang 250g tu dh xde.So order la 500g tu. Bawak balik rumah kongsi ngn mak ayah.besar wooo tak berabis makan 2orang melainkan betul-betul lapar masa tu..hihiih


Burger ada letak buah. Bungkus letak dalam kotak kek. Pasni leh sambut birthday makan burger pulak cucuk lilin;p


Ni la rupanye burger 500g tu RM20. Sedappppppp!!! daging lembut. sos inti die semua kene la rasa.


Tak muat mulut nak sumbat burger ni..B boleh jadi model resepi YB ni;)


Lokasi betul-betul medan selera belakang unisel..kredit google






2 comments:

Myra Jay said...

Pergghhh tangkap leleh tengok beger tu :)
Nampak sedap..

Ann@zanyra said...

Myra Jay : hihihih..leleh jgn xleleh..sedap!try la:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah