CHERITERA KAMI...: Pagi Jumaat di Kota Bharu

Jun 28, 2012

Pagi Jumaat di Kota Bharu


Lepas breakfast, kami plan nak berjalan-jalan kejap dekat area hotel tu. Hari Jumaat, belah pantai timur cuti kan.Bagi yang dah tahu dan dah biasa, mesti ramai yang tertunggu nak datang Kota Bharu hari Jumaat pagi sebab selalunya ada ceramah oleh Nik Aziz dekat Dataran Ilmu di Bangunan Pas.

Actually Ann pun baru tau, cik B yang cerita pasal ceramah ni.Kebetulan Habib Hotel yang kami stay tu memang dekat sangat, selang 1 jalan jek dengan area ceramah tu.Masa kami cek-in hari khamis, pihak hotel siap bagi memo dan pesan la yang hari Jumaat parking akan penuh kat kawasan sekitar tu. Jadinya kalau nak keluar ke ape better alihkan kereta ke kawasan yang senang keluar. Ann pun excited jugak la nk pergi tengok camna keadaannye sebab diorang cakap memang penuh dan ramai sangat orang.

Tapi nak dijadikan cerita, Jumaat pagi tu hujan dari. So, takde la ceramah tapi pasar tetap ada, ada la orang jual-jual. So , kami just jalan-jalan jek la dekat pasar tu.


Jalan ni la yang dikatakan memang akan sesak setiap Jumaat pagi nak mendengar ceramah Nik Aziz






Macamnila keadaannye bila ada ceramah tu. Kredit pic : Google








Macam-macam ada jual..tudung, baju, kain, madu asli, ubat-ubat..macam-macam ragam pun ada. Mintak maaf la Ann kalau orang cakap loghat Kelantan pekat memang tak paham tapi seronok juga dengar:)





Jom balik hotel, siap-siap cek-out nak pergi makan kenduri pulak:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah