CHERITERA KAMI...: Oh begitu ceritanye...Mimaland

Jun 25, 2012

Oh begitu ceritanye...Mimaland



Siapa tau Mimaland?Siapa pernah pergi Mimaland?

Mimaland ni zaman Ann kecik-kecik dulu memang famous la sebab dulu takde Sunway Lagoon, takde Wetworld takde taman tema air yang banyak macam sekarang ni la. So, kalau kami adik-beradik nak p mandi pool ke nak pi tgk dinasour replika atau macam-macam lagi permainan, mak ayah bawak kami pergi Mimaland , Gombak ni la.Ann pun tak berapa ingat sangat pasal Mimaland ni tapi kalau belek-belek album kecik-kecik dulu memang ada la gambar ktorg kat sana.Kalau tak silap dalam tahun 80-an camtu dah ada Mimaland ni.

Camnila rupenya..Lagi satu daya tarikan sebab ada gelungsur air terpanjang di Asia Tenggara

Pastu terus senyap pasal Mimaland ni, Ann ingat lagi pernah la tanya mak ape jadi ngan Mimaland ni.Mak cakap dah tutup tapi tak tau kenapa. So, tadi ada kawan post 1 link pasal Mimaland ni. Rupenye ada kisah disebalik. Ada 1 tragedi yang meragut nyawa dan 1 lagi sebab ada berlaku tanah runtuh. So, Mimaland tu xselamat dan diarahkan tutup. Pastue ada jugak cakap memang kawasan Gombak kat situ agak keras.Macam-macam kejadian katenya.Ni semua ape yang bace dekat Google yea.


Beginila rupa Mimaland setelah ditutup dan ditinggalkan.memang teruk semak bagai. latest Ann ada baca, kawasan ni dah berpagar.


Sayang sebab tempat menarik tapi maybe kawasan tak bersesuai dan mungkin juga pengurusan yang tidak bagus.

6 comments:

~~AzaLea~~ said...

Ann, sy tak tau pun kewujudan tmpt ni.. hehehehe... kalau Ann tak wat entri ni, sampai ke sudah tak tau...

Ann@zanyra said...

Azalea : Ann pun xberapa igt tempat ni sebab mase tu kecik lg kan, just tgk gmbr dulu2 dlm album.Skrg dh tau nape tmpt ni snyp jek.Huhuh..

Mamajenn said...

la dah tutup rupanya...puas akak nak ingat apa nama tempat ni..sbb masa kecik2 dulu x dpt pegi pun..dgr je kawan2 cite..ingatkan ada lagi huhuhu..tp betul ke keras....aaaa tatottt

Ann@zanyra said...

mamajen : aahla kak..thn 90an dh tutup..huhuh..psl keras tu mengikut dr ape yg bace kt google la.macam-macam versi la ade.tp kalau tgk gmbr-gmbr lain memang agak seram pun tgk sebab tmpt terbiar naik semak hutan bagai kan.

Anonymous said...

saye macam tak boleh terima reason sebab 1 kematian mimaland ni di tutup... sebabnye ade je taman rekreasi skarang ni sebab kan kematian tapi ditutup sekejap untuk siasatan/ ubahsuai yg bahaya pastu buka semula... entah kenapa... rasanye bukan sebab kematian saje... sebab ape.... saye taktahu... mak saye pernah bawak saye ke sini masa kecik2... tempatnya cantik....

Ann@zanyra said...

Anon : mungkin juga tmpt tu slmt atau pun faktor pengurusan mungkin..tapi memang syg la kan..klu la masih buka lg skrg, mesti best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah