CHERITERA KAMI...: Celup tepung

Jun 27, 2012

Celup tepung


Sebab dah lame giler xdatang pantai timur ni sampai tak tahu dekat sini memang famous da amous dengan celup tepung yang pelbagai. Masa di Pantai Cahaya Bulan ni la.Berderet kedai-kedai tepi pantai tu semua jual celup tepung ni, nampak kuning oren jek banyak.Hihihih.Pastu mula la rambang mata nak pergi kedai yang mana. Dah tentu pergi kedai yang nampak menarik dan ramai orang kan





Kan dah rambang mata, nak pilih yang mana ni..Huhuhuh..Ada macam-macam ikan, sotong,fishball macam-macam la.



Sotong sihat-sihat belaka, memang kenyang la makan ni.Lupekan pasal kolesterol yea.Hehehe. Kuah sos tu pun sedap. Masa mula-mula pilih ni pun Ann tak tahu, macam blurkan akak yang jual tu tengah sibuk benau menggoreng.Ann pun lepas dah pilih-pilih terus bawak meja. Pastue akak tu datang amik balik, die cakap kene panaskan balik.Huhuh.Mane la kami tau.Tapi memang la kan, kalau tak panaskan tak sedap la, yea dak?



Makan bersama air kelapa yang sedap giler ni,memang terbaik la.Ikutkan rasa tamak ni memang nak bawak balik tapau 1 tapi takpe.Memang dah penuh betul perut time tu.




Wife aku ni makan jek kejenye..tapi takpela camne rupa pun, B tetap sayang sayang.Hahahha..Perasan sudah:p

Stay kat sini sampai ke Maghrib jugak la.Lepas balik hotel.On the way tu pusing-pusing kejap pekan tu dan singgah pasar malam dekat dengan Pasar Siti Khadijah.Tak beli ape pun.Saje cuci mate.






4 comments:

djdanchef said...

Hahh.. sedapnya celup tepung tu. dah lama tak makan

Ann@zanyra said...

djdanchef : sedap..ape lg,moh la celup tepung..hihihi:)

~~AzaLea~~ said...

sedapnya sotong celup tepung... uwaaa... nk skrg plzzzz...

Ann@zanyra said...

Azalea : sedappppppppp!hehehehe..mn nk cari kt sini yg cmni..mm..kene buat sndr la nmpknye;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah