CHERITERA KAMI...: Bumbu Desa KLCC

Jun 15, 2012

Bumbu Desa KLCC



Jenuh jugak memula pikir nak belanje cik B makan kat mane la yea sempena birthday dia selesa lepas. Disebabkan cik B nite shift haritu dah tentu-tentu la xdapat nak wat romantic dinner kununnye so carila tempat lunch yang best. Google punye google pikir punye pikir , last-last tny jugak kat birthday boboi tu..B, nak makan ape harini? B jawab :Kte makan kat rumah jek la..aiyoyoyo...baru nak berdua-dua kalau x, xdela Ann amik cuti sempena birthday dia kan..Last-last Ann tny, B nak makan kat Bumbu Desa tak???ni bukan Ayam penyet..cik B saya xsuka ayam penyet..Ok, korangs yang nak pergi makan ayam penyet ajak Ann eh...xde geng..hehehehhe...


Lepas dah settle pergi bank la hospital bagai, sampai la kte ke KLCC..Dan-dan time lunch hour.penuh la kedai-kedai makan kan.So, lepak-lepak dulu makan Auntie Anne after 2pm baru naik.





Tak ramai orang baru la sonok nak makan berdua-duaan:)





Ni bukan buffet actually, tapi diorg display all the menu then kte just pilih dan order la menu mana kte nak..memang rambang mate!


Mula-mula Ann yang pergi tgk lauk ni pastue terus la order kan. Dah order blk kt meja tu, Ann suruh cik B pulak pergi tgk tapi masa tu Ann xbgtau pun lauk ape yang Ann dah order. Pastue nampak staff tu ckp ape ntah kat cik B, pastue cik B gelak. Bile Ann tny kenapa...B jawab, Semua yang B nak order sayang dah order dah. Staff tu pun sengih-sengih tgk ktorg. Ni la nmnye kimia;p


Nasi putih dalam periuk comel utk 4 orang makan pun cukup ni, gulai cumi(sotong), paru dan sambal ijo, tumis jamur (cendawan) , tempe dan sambal cicah

dan


ayam sambal ijo



Sebelum makan, amik gmbr dulu..Berapa kali da staff die dok amik gmbr kami xjadi, ni yg paling cantik dalam 4 5 keping gambar yg staff die tangkap..Neway, terima kasih yea:)



Ni keadaan selepas makan...burrrrppp, alhamdulillah..., SEDAPPPPP dan MELETOP! xde bau dan rasa yang pelik..walaupun pedas tapi pedas yang nak makan lagi dan lagi...



Tempat basuh tangan, sempat la berangan-angan ngan B nnti ada rumah sendiri nak wat cmtu la camni la..Berangan itu indah. dari angan-angan semoga menjadi kenyataan kan B:)


Bila nak pergi Bali ni..ahahhahahaha..:p


Kredit to Neenaanuar start dari baca entry neena la rasa nak try makan kat sini..tq:)


Tq to cik B sebab belanja kite. Dah terbalik pulak kan. Semoga B dimurahkan rezeki dan selalu-selalu la belanja kita lagi..hihhihih


3 comments:

Myra Jay said...

Mmg best la kalau dapat buat kat rumah sendiri camtu.. ;) Mana tau angan2 jadi kenyataan kan ;)

Ann@zanyra said...

Myra Jay : amin..insyaAllah..mudah2an kan...

Anonymous said...

I constantly emailed this weblog post page to all my contacts, for the reason that if like to read it then my friends will too.


Here is my blog; magento themes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah