CHERITERA KAMI...: Mari berkebun

May 7, 2012

Mari berkebun



Hari jumaat lepas maghrib pulang ke Perak, meet in law..Jem boleh tahan, lupe pulak Sabtu tu cuti Wesak..padan la orang berpusu-pusu keluar KL..

Hari Sabtu, lepas makan nasi lemak sedap dibuat oleh MIL..siap untuk ke kebun pulak..First time ni, orang Key-ell nak pi kebun..Key-ell la sangat..eh, betul la..ce tengok IC..Walaupun saya orang Key-ell tapi idak la sampai lupa dan bangga diri kalah orang yg kampung bajet orang bandar xsemenggah...motif?hahahhaha..Lari tajuk sudah..mari la tengok ape yang dikecohkan sangat pasal berkebun tu

My Superhero tengah menebas lalang..


Ni bukan pokok semalu tapi pokok nenas...pokok pisang pun ade...


My FIL yang masih kuat dan rajin berkebun..mekaseh abah tengok2kan kebun kami ni:)


Ni baru nak start tu yang nmpak segar lagi..topi pun baru beli..mekaseh cik B:)


Kerja saya al-maklum la beginner katenye kasi cabut-cabut rumput2 liar dan tebas la cikit2...seronok dapat keluar peluh walaupun kerjanye xdela seberapa, macam tak yah pergi pun xpe tapi yang penting pengalaman dan yang penting buat same-same. Sambil-sambil tu sempat borak-borak ngn cik B. See..menggunakan masa dan kesempatan yang ada sebaiknye. Rasa macam dalam drama pun ada, penat berkebun lap peluh didahi pi amik bekal air , minum bawah pokok..hihihihih.


InsyaAllah lagi few years dapat la hasil...semoga rezeki diberkati dan makin dilimpah ruahkan olehNYA..amin


4 comments:

Eny said...

Bestnya!!!!!!!!!!!!!!!!!

WILAYAH C.T.M said...

muka akak sebijik sebijon kawan saya la..serius punya..sampai sy pk eh,entah2 ni amy(kwn sy).tp sah2 bukanlah kan..hehehe.pastukan,tudung kita sama, wane je lain..sy ada wane ijau..hahahaha (motif??)

Ann@zanyra said...

eny....best wooooooo!!first time:)

Ann@zanyra said...

wilayah CTM..hahhahaha..dh bape org ckp gitu gak..ade gmbr die x?heheh..neway, kem slm kat die tau..kate dlm dunia ade 7 pelanduk serupa ken..hihihihi..tudung tu selesa dan suke pkai sebab awning die keras dan terletak, leh la kte pkai saing nnti;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah