CHERITERA KAMI...: Pameran Raja Kita

Apr 24, 2012

Pameran Raja Kita


Pertama kali menjejakkan kaki di istana negara..Pergi masa hujung minggu, confirm la ramai orang kan..dengan rombongan tadika la semua, cumey jek..sebaik dapat parking klu tak, memang next time jek la pergi jawabnye..huhuhuh

Parking free, masuk pun free..Jom tengok ape yang ada




 Ni dari gate depan


Dekat entrance pengawal akan bagi pamplet tentang pameran ni..Owh..yang tepi kiri tu ialah padang istana tapi xde ape pun, just padang!:)


Ni la Istana Negara..agak kecewa sbb yg istana ni diorang xbukak utk public..orang nak tgk yang ni la kan..bilik dia, dining, hall..;(


Intai-intai jek la dari luar..masih ada lagi kerusi meja dalam tu..kalau dpt masuk ni mesti pengalaman itu jadi lebih berharga;)


Pameran hanya di balairong sahaja..di hujungggg tepi istana..


1st thing..at the beginning..Lagu Negaraku;)


Daulat Tuanku


Koleksi peribadi Tuanku..kamera dan jam


Passport dan lesen tuanku


Miss the moment of ' Raja Sehari' :)


Now kat singgahsana pulak yang menjadi hot spot pengjung..berebut2 ok nak amik gmbr kt sini


Kalung dan mahkota Permaisuri..


Bunga emas...ingat lagi xsejarah??kan ade belajar kan..kann..


 Manuskrip lama masih di simpan lagi


Dan yang paling menarik bagi Ann

Tujuh Wasiat Raja-Raja Melayu...



Tinggalkan jejak adalah mesti;)
Gemilang, Terbilang...Love Malaysia..tetibe semangat patriotik




4 comments:

~~AzaLea~~ said...

Ann, seronok jer tgk Ann... Suami Ann sporting giler erk... rajin tul bawak wife dia jenjln... tumpang hepi~~~~

♥ balkidz_hunny ♥ said...

sampai bile pameran ni anett?

Ann@zanyra said...

Aza :mybe kami berdua ni suke berjln klu ddk saje jek rs lain mcm..heheheh..suami pulak pantang cuti dan free ade jek la plannye..alhamdulillah..thankiss Aza

Ann@zanyra said...

aqish : sampai 15/06/2012..ko blk lg x pasni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah