CHERITERA KAMI...: Melaka : 2nd Day, Menyusuri Sungai Melaka

Apr 2, 2012

Melaka : 2nd Day, Menyusuri Sungai Melaka



Sila bersiap sedia untuk mencuci mata anda dengan keindahan pemandangan di sepanjang sungai Melaka. Sesungguhnye cruise di waktu malam memang tidak mengecewakan. 


Laluan cruise


Deretan kedai






Mural yang dilukis oleh pelajar-pelajar UITM..seyes sangat cantik dan nampak hidup..masa tengah cruise ni ada yang tengah wat kerja ada yang tengah dok berbincang kat tepi-tepi sungai ni..



Kampung Morten yang cantik dan meriah dengan sinaran lampu..dibiaya oleh kerajaan negeri,penduduk perlu mengekalkan seni bina rumah-rumah masing-masing




Fall in love dengan gambar ni..Boleh wat poskad;)




Stesen monorail..Sayang bila kemudahan yang dibuat tidak berkualiti dan bermasalah




Jambatan Hang Tuah


Cruise selama 40minit, untuk kami yang memang berasal dari Melaka tapi dah lamaaaa sangat tak berjalan-jalan area Melaka ni kan memang sangat-sangat teruja dan tertarik melihat keindahan dan pembangunan Melaka..usaha yang bagus oleh pihak berkenaan dalam memajukan kawasan sekitar ni..








3 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

okey aku rindu melaka!
dah 8 bulan tak balik

Ann@zanyra said...

aqish:8 bulan?blk la weh..byk tmpt menarik dh:)

zarulfarhana said...

tgh review cerita di negeri melaka... nak pegi melancong ke melaka..insyaallah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah