CHERITERA KAMI...: Planetarium Negara

Mar 13, 2012

Planetarium Negara


Lawatan kali kedua, yang pertama haritu sempat tgk cte dlm theatrate je..kali ni nak tgk exhibition skali..bwk la anak buah 2orang





exhibition ade 2 bahagian..1 tentang cakerawala, tentang fasa bulan, matahari bumi..teringat zmn2 sekolah dulu kan blaja sains

bahagian kedua rsnye more interesting sbb tentang angkasa..more to pengalaman Dr Sheikh Muzaffar ke angkasa..camne die solat beristinjak sume ade:)





kecik giler kapsul roket ni..cmne la diorg leh survive sempit camni kan

After that kami masuk theatre cerita Earth, Moon & Sun..kali ni lagi ramai org almaklum la cuti sekolah..tapi xbape best la cerita ni hampir nak terlelap..huhuhu




Last sekali sebelum keluar, kami naik ke Balai Cerap...


Xyah dah naik menara KL..mahal weh tiket naik menara KL skang sebab dah ade pakej2..naik ni pun nampak jugak view KL;p


4 comments:

sue zainun said...

cuti sekolah memang ramaii orang la kan..

Ann@zanyra said...

Sue..aah..time la memasing nak berjln 1 family kan:)

~diAhOntHeblOg~ said...

syok nyeeeeeeeee...xpernah merasa pergi nihh

Ann@zanyra said...

Diah: boleh la wat lawatan smbil belajar..dl time sekolah2 xde pun bnde ni lg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah