CHERITERA KAMI...: Nak sambung belajar la

Mar 27, 2012

Nak sambung belajar la



Memang xpernah terniat pun nak sambung belajar after dari hari pertama dapat kerja...bukan sebab tamak nak pegang duit ke ape..tapi sebab nak rasa hidup mencari rezeki untuk biaya kehidupan sendiri dan membantu keluarga..yeala..mak ayah dah susah-susah besarkan anak bongsu dia sorang ni dari sekolah biasa, masuk ke asrama sampai matrik ke universiti...semua tu perlukan perbelanjaan yang tinggi..bile takde duit jek kol mak...hihihi..


So, bila dah dapat kerja 4tahun yang lepas memang dah tak terpikir lansung la pasal nak berlajar lagi..lagipun dah ada tanggungan cik cutey whitey tu..perlu la berhempas pulas kalau tak camne nak bayar bulan-bulan kan..alhamdulillah dengan rezeki yang dikurniakanNYA setakat ni..


sangat kagum dengan kawan-kawan yang sampai sekarang ada yang tengah berhempas-pulas menelaah, sibuk dengan projek/thesis, appointment dengan lecture/supervisor...abis dengan master sambung pulak PHD..sangat mengagumkan la korangs...


tibe-tibe rindu nak menjalani kehidupan sebagai student...dan cik B pulak ada few times tanya wife die ni, tak nak sambung belajar ke..huhuhuh..dari tak terpikir tibe-tibe hati ni macam ada terdetik..dan Ann akan jawab kalau nak sambung pun tak nak amik coursse yang pening yang banyak kene baca-baca..boleh???hahahahha...


Kenkadang tue ada la kami sembang-sembang kan pasal hal ni..amik course tu la course ni la..quite an interesting topic to discuss...pastue nnti melarat la masuk ke cerita-cerita zaman study tu...seronokkkk!!


Then, last week ada education fair @Mid Valley, saja la kami pergi menyibukkan diri..




the brochures...








Bakal student lagi??;p



Macam-macam dah sekarang ni course yang ditawarkan...Universiti pun bak cendawan tumbuh lepas hujan..kene bijak memilih dan yang penting kene enjoy dengan course tu---nasihat utk adik-adik yea...hihi

6 comments:

~diAhOntHeblOg~ said...

ohh..jom..diah pn mcm nk smbung lg..huhu..xpela PJJ ke..online ke..janji ade something kan..tgu duit EPF 2nd account penuh balik ni..hehe

~eza.ism~ said...

Bleh try apply MyBrain nye scheme ;)

~~AzaLea~~ said...

sy wat masa ni mmg tak terpikir lg nk smbg blajar... kepala dh benak dh rasanya... di tambah lg dgn bilangan semut yg dh semakin byk di telan... kompom asyik repeat paper jer... hehehehehe..

Ann@zanyra said...

diah..nak sambung study jugak eh..hihih..jom2..

Ann@zanyra said...

kak eza : yeke...akan dicek nnti..insyaAllah klu btl2 nak sambung, tkt hangat2 jek nnti,..hihih

Ann@zanyra said...

Aza : xkisah pun, sakng klu tgk pun ble nk cari kerja org tgk pd experience kan..yg penting minat tu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah