CHERITERA KAMI...: Jom Back-up blog

Mar 30, 2012

Jom Back-up blog


Ntah macam mana arini baru tergerak hati nak back-up blog, mungkin sebab tadi tengok bloglist kat tepi Cheritera Kami ni tetibe ghaib..cuak mak..hahahahha

Terus la refresh sign out sign in bagai..sebaik ok dah..dan-dan Ann terus google camne nak bakc-up blog..Mungkin ada kawan-kawan yang dah lamaaaaaaa dah tau kan..tapi takpe, Ann kongsikan jugak untuk reference bagi yang nak tahu dan tak tahu..;)



Ni ialah interface blog yang baru;)

Klik Setting> Other > Export blog>Download dan save as file tu kat tempat yang sepatutnye..

Incase la kalau apa-apa jadi kt blog, just Klik Import Blog untuk retrieve semula blog yang kita dah save itu...

Step yang sama untuk old blogger interface..Senang kan??Few second jek dah settle.

Jom Back-up blog!!!

 Kredit to : Budak Lelaki


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CHERITERA KAMI Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah